Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Ηχηρό ΟΧΙ από τους κατοίκους Βαλτινού στην μόλυνση του περιβάλλοντος
Το βίντεο κατέγραψε αποκλειστικά η κάμερα του trikalaola.gr


Με ένα ηχηρό «ΟΧΙ», έτσι όπως ξέρουν να λένε οι Έλληνες σε ανάλογες περιστάσεις, απάντησαν το Τοπικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι του Βαλτινού στα επενδυτικά σχέδια που μολύνουν το περιβάλλον και διακυβεύουν το μέλλον τους.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στη Γενική Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων Βαλτινού, όπου παραβρέθηκαν και κάτοικοι των γύρω χωριών, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της επικείμενης Επένδυσης, δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (από βιοέλαια-βιορευστά) που πρόκειται να γίνει στη θέση «ΤΗΓΑΝΑΣ» στο Βαλτινό, στην επαρχιακή οδό Βαλτινού-Διαλεχτού.
Οι κάτοικοι συζητώντας κατέθεσαν τις απόψεις τους και κατέληξαν στην ομόφωνη απόφαση ώστε να μην επιτρέψουν την δημιουργία αυτής της επένδυσης στον τόπο τους.
Στο κοινό ομόφωνο ψήφισμα το οποίο θα κοινοποιηθεί στον Δήμο Τρικκαίων καθώς και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αναφέρονται τα εξής:
Το Ψήφισμα

«Εμείς οι κάτοικοι του Βαλτινού και των γύρω χωριών σήμερα, Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 αποφασίζουμε ομόφωνα στην Γενική Λαϊκή Συνέλευσή μας, ότι είμαστε αντίθετοι στην επένδυση της δημιουργίας Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (από βιοέλαια-βιορευστά) που πρόκειται να γίνει στη θέση «ΤΗΓΑΝΑΣ» στο Βαλτινό, διότι πιστεύουμε πως η βαθμιαία ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, που προέρχεται από τέτοιου είδους δραστηριότητες έχουν άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων.
Η απελευθέρωση αερίων που προκαλούν σοβαρές βλάβες στα φυτά (όπως το διοξείδιο του θείου) σημαίνει αντίστοιχη βλάβη των ζώων που εξαρτώνται απ' αυτά.
Τα φυτά δηλητηριάζονται από τα τοξικά αέρια, τα περισσότερα από τα οποία είναι δηλητήρια και για τα ανθρώπινα όντα, προκαλώντας άμεσες επιδράσεις στο αναπνευστικό σύστημα ή επιδρώντας στα κύτταρα για τη δημιουργία καρκίνων.
Και επειδή θεωρούμε ότι αυτή η επένδυση είναι έγκλημα κατά της ζωής με τη σθεναρή μας αυτή αντίθεση δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία τέτοια δράση στον τόπο μας.

Το ψήφισμά μας να κοινοποιηθεί από το Τοπικό Συμβούλιο Βαλτινού στο Δημοτικό Συμβούλιο του  Δήμου Τρικκαίων καθώς και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας