Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018

Μουσική πανδαισία παρέα με τα ξωτικάΠλήθος εκδηλώσεων από τον Δήμο Τρικκαίων παράλληλα με τον Μύλο των Ξωτικών - Διάχυση των δράσεων στην πόλη, με φιλαρμονικές, χορωδίες, συναυλίες, παρελάσεις. 
Με πλήθος σημαντικών μουσικών εκδηλώσεων, ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει στη μεγαλύτερη γιορτή των Χριστουγέννων στη χώρα, τον Μύλο των Ξωτικών. Οι δομές του Δήμου( μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού), Δημοτική Φιλαρμονική, η Δημοτική Χορωδία, το Δημοτικό Ωδείο, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων και Δημοτικός Κινηματογράφος διοργανώνουν εκδηλώσεις πανελλήνιας σημασίας. Συγκεκριμένα:
1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
Η αρχή γίνεται με την διοργάνωση για πρώτη φορά στα Τρίκαλα του Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Σε αυτό θα συμμετέχουν Φιλαρμονικές από όλη την Ελλάδα, οι εξής:
Φιλαρμονική Δήμου Ηγουμενίτσας
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καρδίτσας
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λεβαδέων
Φιλαρμονική Δήμου Μετεώρων
Δημοτική Φιλαρμονική Μουζακίου
Φιλαρμονική Δήμου Τεμπών
Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων
Στις 17:00 και τις δύο ημέρες,  θα γίνει παρέλαση από τις φιλαρμονικές ως εξής:
Η 1η διαδρομή θα ξεκινήσει από την έδρα της Φιλαρμονικής – τη Δωροθέα Σχολή -, θα διασχίσει την Στρατηγού Σαράφη, θα συνεχίσει στην Ανδρούτσου και από κει στην  Καραϊσκάκη, στην Ερμού, στην Κεντρική Πλατεία και μέσω της πεζογέφυρας. στον πεζόδρομο της Ασκληπιού και θα καταλήξει στο Δημαρχείο.

Η 2η διαδρομή θα ξεκινήσει επίσης από τη Δωροθέα  Σχολή, θα διασχίσει ένα μικρό τμήμα της Στρατηγού Σαράφη, θα συνεχίσει από την Ν. & Ρ. Παππά και στην συνέχεια στην Κοραή,  στο Παλαιό Δεσποτικό, στον πεζόδρομο Ιουλ. Αδάμ, Βύρωνος και θα καταλήξει στο Δημαρχείο.

επικοινωνιστε μαζι μας