Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ανάκαμψη «μεγεθών» ή της κοινωνίας;

Tου Χρήστου Γιανναρά

Διαπίστωση αυτονόητη για τον οξυδερκή πολίτη, ανεξάρτητα από τις πολιτικές του επιλογές και πεποιθήσεις: Οτι ένα σημαντικό δεδομένο ανελπιστίας, στις συνθήκες σήμερα οικονομικής χρεωκοπίας της χώρας, είναι η απουσία αριστερού πολιτικού λόγου.

Αν θέλουμε να κυριολεκτούμε, αριστερό ορίζουμε τον πολιτικό λόγο που εκφράζει και υπερασπίζει κοινωνιοκεντρικές προτεραιότητες. Αυτονόητη η ελευθερία της ατομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, η ανάπτυξη των δημιουργικών φιλοδοξιών του ατόμου, ο σεβασμός του κινήτρου για κέρδος και πλουτισμό. Αλλά πρωτεύουσα επιδίωξη της πολιτικής είναι να υπηρετεί την κοινωνική συνοχή, τη λογική των σχέσεων κοινωνίας, κοινωνίας των αναγκών: Να εγγυάται τη θεσμική αποτροπή της αδικίας, της εκμετάλλευσης ανθρώπων από συνανθρώπους τους, την πρόνοια και φροντίδα για την πρόσβαση όλων στα αγαθά της παιδείας, της περίθαλψης, της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Να προσφέρονται ίσες ευκαιρίες στους αριστείς, στους δημιουργικούς, στους φιλόπονους, ανεξάρτητα από τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει πολιτική έκφραση και υπεράσπιση αυτών των στόχων, η εμφανιζόμενη ως τάχα και Αριστερά μάχεται για ιδιοτελέστατα συμφέροντα συντεχνιών, για αυθαίρετα προνόμια συνδικάτων. Υπηρετεί τη μανιασμένη εγωκεντρική απληστία, όχι το ανθρώπινο κατόρθωμα των σχέσεων κοινωνίας. Δασκαλεύει τους ανθρώπους στη βία της ετσιθελικής απαίτησης, στις μεθόδους γκανγκστερικού εκβιασμού των ανήμπορων (απεργίες «κοινωνικού κόστους»). Διαδηλώνει καταστρέφοντας την κοινωνική περιουσία, ταυτίζεται με την κατεστημένη αναξιοκρατία και φυγοπονία, προστατεύει και θωρακίζει τα προϊόντα του πελατειακού συστήματος της φαυλότητας των κομμάτων. Βδελυρότερες σε μεθοδεύσεις οι «ανανεωτικές» πρωτοπορίες λανσάρουν την αριστερή ένταξη σαν προϋπόθεση καριέρας στα πανεπιστήμια, στις τέχνες, στη «διανόηση», σε στιλπνά πόστα εξουσίας. Ακυρώνουν μεθοδικά την κοινωνική δυναμική της άμιλλας για χάρη μιας δικτατορίας των μετριοτήτων.

Νεοχώρι - Βαλτινό 1 - 2


Σπουδαία νίκη πέτυχε το Βαλτινό μέσα στο Νεοχώρι με 1 – 2. το Σάββατο 4 – 10 -2010. Η ομάδα του Βαλτινού άνοιξε πρώτη το σκορ στο 18 λεπτό με τον Ξαγάρα ενώ η ομάδα του Νεοχωρίου ισοφάρισε δέκα λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Καπνουτζή.
Στο δεύτερο ημίχρονο το Βαλτινό πέτυχε και το δεύτερο γκολ και πείρε την νίκη, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παναγιώτη Σταμούλη στο 80 λεπτό.
Έτσι τώρα η ομάδα του Βαλτινού φιγουράρει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της ΕΠΣΤ.

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Καστράκι …………….31
2. Βαλτινό ………………27
3. Φλαμούλι …………….27
4. Δήμητρα ……………...25
5. Γενέσι ………………..23
6. Παραληθαίοι …………23
7. ΑΕΤ …………….…….21
8. Φήκη …………………19
9. Λογγάκι ………..……..18
10. Μπάρα ………..……..18
11. Κρύα Βρύση …..…….17
12. Νεοχώρι ………..……14
13. Καλύβια ……..………12
14. Φαρκαδόνα ….………12
15. Ασκληπιός ……..……..7
16. Δροσερό/Μουριά …..…4
17. Μεγαλοχώρι ……..……4
18.Ελευθεροχώρι ……..…..0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λογγάκι - Ελευθεροχώρι
Γενέσι - Φλαμούλι
Καλύβια - Μεγαλοχώρι
Βαλτινό – Δήμητρα
Καστράκι - Νεοχώρι
Μπάρα - Κρύα Βρύση
Φαρκαδόνα - Παραληθαίοι
Ασκληπιός - Φήκη
Δροσερό/Μουριά - ΑΕΤ

επικοινωνιστε μαζι μας