Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Ιστορικές σελίδες από την ποδοσφαιρική ομάδα του Βαλτινού. (Μέρος 10ον)


Αφιέρωμα σε ποδοσφαιριστές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Α.Ο. Βαλτινού.

Στη συνέχεια του αφιερώματος «Ιστορικές σελίδες από την ποδοσφαιρική ομάδα του Βαλτινού» παρουσιάζονται παρακάτω μια σειρά από ποδοσφαιριστές που κατάγονται από το Βαλτινό και έπαιξαν ποδόσφαιρο με τη φανέλα της ομάδας.

Χρήστος Ε. Παπακώστας

Από τους πιο γρήγορους και ευκίνητους αμυντικούς. Και στα 90 λεπτά του αγώνα ήταν αεικίνητος και δεν δίσταζε να βάζει τα πόδια του στη φωτιά προκειμένου να ματαιώσει τα σχέδια των αντιπάλων του.

Ήταν ποδοσφαιριστής με ήθος, ευγενικός, ήρεμος, αλλά μαχητικός και καλός χειριστής της μπάλας.

Ψαρράς Κ. Δημήτριος

Αμυντικός ποδοσφαιριστής και κάποιες φορές κεντρώος. Τον διέκρινε το πείσμα και η δύναμη τα οποία τα χρησιμοποιούσε για να αναχαιτίσει τους επιθετικούς. Καλός επίσης ήταν και στη διεκδίκηση της μπάλας με το κεφάλι.

Κώστας Β. Πράτας

Τερματοφύλακας με πολύ καλές αποκρούσεις και επάξια υπεράσπιση της εστίας του. Αν και ως ποδοσφαιριστής ήταν λίγες οι συμμετοχές του στους αγώνες, έδωσε όμως τη μάχη πολλές φορές ως παράγοντας στο Δ.Σ.  της ομάδας.

Κωνσταντίνος Α. Τσιγάρας

Αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στη θέση του τερματοφύλακα με καλή τοποθέτηση κάτω από την εστία του. Είχε καλή έξοδο και πολλές φορές απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του με τις αποκρούσεις του και τα μπλουζόν του. Διετέλεσε και πρόεδρος του Δ.Σ. του Α.Ο. Βαλτινού.

Ψαρράς Δ. Αντώνης

Καθαρός αμυντικός ποδοσφαιριστής που συνδύαζε την ταχύτητα με τη δύναμη και χαλούσε τα σχέδια των επιθετικών της αντίπαλης ομάδας. Έπαιρνε την μπάλα και οργάνωνε στη συνέχεια το παιχνίδι.

Αντώνιος Ι. Παπακώστας

Παίκτης της αμυντικής γραμμής και του κέντρου, με καλό κοντρόλ της μπάλας, καλή τρίπλα και ωραία μεταβίβαση. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΑΟΒ.

Σπύρος Α. Τσιγάρας

Διέθετε αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά, έντονη προσωπικότητα, με σπιρτάδα, ευρηματικότητα,  ντρίπλα, και δυνατό σουτ. Συνήθως έπαιζε επιτελικός χαφ, αλλά απέδιδε πολύ καλά και ως κρυφός κυνηγός. Το αιλουροειδές στιλ του δημιουργούσε πανικό στις άμυνες που προσπαθούσαν, μάταια, να τον αναχαιτίσουν.

Δημήτριος Ευαγ. Πέτρου

Αμυντικός ποδοσφαιριστής με ηγετικά χαρακτηριστικά. Απέτρεπε τις επιθέσεις των αντιπάλων και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για οργανωμένη αντεπίθεση. Δυνατός και σταθερός με ιδιαίτερη σωματική διάπλαση, δύσκολα μπορούσε να τον τζαρτζάρει ο αντίπαλος.

Μιχάλης Κ. Αγγελόπουλος

Ποδοσφαιριστής με μεγάλο εκτόπισμα. Έξυπνος, δυνατός, και ταχύς. Στη θέση του σέντερ φορ μυρίζονταν τη φάση δημιουργούσε τις προϋποθέσεις και πετύχαινε το γκολ. Το τριπλό προσόν του ήταν το δυνατό σουτ, η καρφωτή κεφαλιά και η έξυπνη τρίπλα. Είχε μακρά και πετυχημένη πορεία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Το 1985 ξεκίνησε από τον Α.Ο. Βαλτινού.

Το 1987-1980 με μεταγραφή έπαιξε στην ομάδα του Πειραϊκού, στην Αθήνα.

Το 1988-1990 έπαιξε στον Πλάτανο.

Το 1990-1991 έπαιξε στην ομάδα  Α.Ε.Π.Α. όπου βγήκε πρώτος σκόρερ.

Από το 1992-1995 έπαιξε στην Α.Ε.Τ.

Στη συνέχεια ξαναέπαιξε με την φανέλα του Βαλτινού, ένα χρόνο στην ομάδα του Ορφέα Ασπροβάλτου και έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα πάλι στο Βαλτινό.


επικοινωνιστε μαζι μας