Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Απογευματινή σύναξη γυναικών στο Βαλτινό



Απογευματινή σύναξη γυναικών έγινε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού.


Το απογευματινό ραντεβού των γυναικών εκτός από τον σκοπό της ψυχαγωγίας είχε και στόχο την προσπάθεια από τον Σύλλογο να εκμαιεύσει από τις ηλικιωμένες γυναίκες παλιά ξεχασμένα έθιμα, τραγούδια και ιστορίες του τόπου.


Έτσι λοιπόν, οι γυναίκες θυμήθηκαν παλιές ιστορίες, τραγούδια και ξεχασμένα έθιμα τα οποία κατέγραψαν, με στόχο να τα αναβιώσουν την πρωτομαγιά σε ειδική εκδήλωση που ετοιμάζει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ηλικιωμένες γυναίκες προσφέρθηκαν αναψυκτικά και καφεδάκια, από τον Σύλλογο και μαζί με τα νηστίσιμα γλυκά και τα κουλουράκια που είχαν ετοιμάσει και εκείνες, δημιουργήθηκε μια ευχάριστη, ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.


Δείτε παρακάτω και το σχετικό φωτορεπορτάζ.

Σχολιάζοντας μια φωτογραφία.



Μια καθημερινή ηλιόλουστη ημέρα ο φακός κατέγραψε ανυποψίαστα τους δυο συγχωριανούς μας να απολαμβάνουν τα καφεδάκια τους στο καφενείο του χωριού.
Κοινά σημεία:
1ον η ηλικία τους (συνομήλικοι).
2ον το ίδιο όνομα (Ευάγγελος ο ένας, Ευάγγελος κι ο άλλος).
3ον η φιλία τους (παιδικοί φίλοι).
Τη διαφορά έκανε, μοιραία, ο χρόνος. Ο ένας από τους δύο έφυγε νωρίς.

Κατασκευή κώνου για τις λαμπάδες με χαρτογλυπτική.



Τώρα που πλησιάζουν οι μέρες του Πάσχα και οι πιστοί στις εκκλησίες, σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, θα χρησιμοποιήσουν διάφορες λαμπάδες, σας δίνουμε μια πρακτική, εύκολη και οικονομική κατασκευαστική λύση για να αποφύγετε τις επιπτώσεις από το λειωμένο κερί..
Παρόλο που φαίνεται δύσκολη, αυτή η κατασκευή είναι πάρα-μα πάρα πολύ απλή:
Κατασκευή κώνου με χαρτογλυπτική


1. Ξεκινήστε με ένα ημικύκλιο διαμέτρου 22 εκ. και σχεδιάστε δύο ομόκεντρα ημικύκλια διαμέτρων 1 εκ. και 10 εκ. Κατόπιν, κόψτε το μικρό ημικύκλιο (το 1εκ. διάμετρου) και χαράξτε με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο (π.χ. με την ακίδα του διαβήτη) το μεσαίο ημικύκλιο (το 10 εκ. διαμέτρου). Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι:


2. Τσακίστε στη διακεκομμένη γραμμή, ενώστε τα δύο άκρα με κόλλα ή συρραπτικό, για να κατασκευάσετε το επιθυμητό "χωνάκι".


3. Κάντε μερικές ψαλιδιές στο μικρό στόμιο για να περάσει άνετα η λαμπάδα σας μέσα από αυτό και είστε έτοιμοι για την Ανάσταση!

Και οι κότες εκσυγχρονίζονται!!!!

Η αποθέωση του περιττού

Γιατί όχι… αφού το μοντέρνο κοτέτσι σχεδιάστηκε έτσι ώστε να θυμίζει αυγό και έχει χωρητικότητα 2 έως 4 κότες. Το όνομα του είναι "Nogg", και σχεδιάστηκε από τον σχεδιαστή επίπλων Matthew Hayward.


Ενώ ένας άλλος καλλιτέχνης προσπαθώντας να δώσει απάντηση στο διλληματικό ερώτημα «Η κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό την κότα» δημιούργησε το παραπάνω γλυπτό αποτέλεσμα.

Αυτά γίνονται και μετά σου λέει, γιατί ζηλεύουν τα κοκόρια!!!






επικοινωνιστε μαζι μας