Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Τιμήθηκε η γιορτή της Παναγίας στο Βαλτινό.



Η κοίμηση της Θεοτόκου που γιορτάζεται κάθε Δεκαπενταύγουστο ένωσε για ακόμα μια φορά τους χωριανούς με τους επισκέπτες κάτω από την παραδοσιακή διαδικασία της συνεύρεσης και του συνεορτασμού στο εξωκλήσι της Παναγίας του Βαλτινού.


Σε μια εορτή που για την ελληνική ορθοδοξία αποτελεί την πεμπτουσία της πίστης, αλλά και της παράδοσης, στο εξωκλήσι της Παναγίας της Βαλτινιώτισσας ήταν οργανωμένα όλα στην εντέλεια, ώστε και την παραμονή, αλλά και ανήμερα της Παναγίας οι προσκυνητές να γιορτάσουν και να τιμήσουν με μεγαλοπρέπεια την ανάμνηση της Κοίμησης της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού!!!


Ο ιερέας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος, οι διάφοροι εθελοντές και αφιερωτές συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε το πανηγύρι να εορταστεί με λαμπρότητα και επιτυχία και μάλιστα, να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο.


Με προεξάρχοντα στη θεία λειτουργία τον αιδεσιμότατο Πατήρ Κωνσταντίνο Ζαχαράκη, τους ψάλτες και τους άλλους ιερείς της γύρω περιοχής, συλλειτούργησαν και έψαλαν τα λόγια του εκκλησιαστικού υμνωδού «…υψηλοτέρα ουρανών λαμπροτέρα…, χορών αγγέλων υπερτέρα, φωτός καθαροτέρα…».


Με την ολοκλήρωση της λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή φιλοξενία στους προσκυνητές, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις βαθειά ριζωμένες αρετές και αξίες του Έλληνα.

Φωτορεπορταζ από τη γιορτή της Παναγίας στο Βαλτινό


Δείτε παρακάτω φωτορεπορτάζ από την φιλοξενία στη γιορτή της Παναγίας της Βαλτινιώτισσας.



επικοινωνιστε μαζι μας