Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δεντροφύτευση στο Βαλτινό



Με κεντρικό σύνθημα "Τη γη δεν την κληρονομούμε απ' τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε απ' τα παιδιά μας", ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού, διοργανώνει Δεντροφύτευση σε διάφορα σημεία της περιοχής, όπως στο χώρο της Παναγίας, στο περιβάλλοντα χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους του Βαλτινού.
Η δεντροφύτευση θα γίνει την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, στις 9.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Βαλτινού.
Μαζί με τους εθελοντές, θα συμμετάσχουν και οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Βαλτινού.


Στην όλη προσπάθεια συμμετέχει και ο Δήμος Τρικκαίων με την παραχώρηση διάφορων δέντρων από την Δ/νση πρασίνου και κηποτεχνίας.
Μαζί με τη δεντροφύτευση θα γίνει και μια συμβολική πράξη αναδοχής, (υιοθεσία των νεόφυτων δέντρων από κάθε εθελοντή και μαθητή), ώστε ο καθένας να αναλάβει για το μέλλον την φροντίδα την περιποίηση και την παρατήρηση της εξέλιξης του δένδρου μέχρι αυτό να μεγαλώσει.
Παράλληλα θα γίνει σχετική ενημέρωση για το θέμα προς όλους τους εθελοντές, από ειδικούς δασολόγους.
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης σε θέματα περιβάλλοντος, καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο, να δώσουν το παρών σ' αυτή την προσπάθεια.

Εντυπωσίασε το χορευτικό τμήμα του Βαλτινού στην εκδήλωση, στο Πρίνος.



Μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου ΠρίνουςΤρικάλων, το απόγευμα της Κυριακής 25η Μαρτίου 2012, με την συμμετοχή 20 χορευτικών τμημάτων, 300 χορευτών, διάφορων εκπολιτιστικών Συλλόγων του νομού Τρικάλων.
Την εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στην επέτειο της 25 Μαρτίου 1821, διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πρίνου και διεύθυνε ο χοροδιδάσκαλος κ. Θεόδωρος Καλογράνας.
Τα χορευτικά που συμμετείχαν παρουσίασαν διάφορους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας και καταχειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.


Την συμμετοχή στην εκδήλωση έκανε και το μεγάλο χορευτικό τμήμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού με επικεφαλής την χοροδιδάσκαλο κα. Μαίρη Γιαννακάκου. Οι χορευτές μας, άνδρες και γυναίκες, έκαναν μια εντυπωσιακή εμφάνιση και χόρεψαν πάνω από είκοσι παραδοσιακούς χορούς.


Οι πολιτιστικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν:
• ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γενεσίου,
• ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Σαραγίων,
• ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού «Παναγία η Βαλτινιώτισσα»,
• ο Σύλλογος Γυναικών του Αγίου Βησσαρίωνα «Το Δούσικο»,
• ο Πολιτιστικός Μορφωτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών του Παλαιομοναστήρου,
• το Δημοτικό σχολείο Μεγάρχης,
• ο Λαογραφικός Όμιλος Μικρού Κεφαλοβρύσου,
• το χορευτικό του Μεγάλου Κεφαλοβρύσου,
• ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φωτάδας «Τα Μαυρονέρια»,
• ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης,
• το χορευτικό Διαλεκτού και
• το χορευτικό Φαρκαδώνας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στους συλλόγους και τους χοροδιδασκάλους έπαινοι για τη συμμετοχή τους.
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ και βίντεο της εκδήλωσης.

επικοινωνιστε μαζι μας