Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς 2013 για το Βαλτινό


Τελευταία ημέρα του έτους 2013 σήμερα.
Στο τέλος κάθε χρονιάς είθισται να σημειώνονται τα σπουδαιότερα γεγονότα που συνέβησαν κατ' αυτήν. Ευχάριστα ή δυσάρεστα γεγονότα, αξιωτικά ή απαξιωτικά, με βάση τον πολιτισμό μας.
Σε τοπικό επίπεδο, επιχειρώντας να αξιολογήσουμε τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που μας αποχαιρέτισε, και που σχετίζονται με το Βαλτινό, επιλέξαμε ως το σημαντικότερο γεγονός του 2013 την «Επαναλειτουργία της Τράπεζας Αίματος», με την Εθελοντική Αιμοδοσία  που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού.
Πρόκειται για ένα γεγονός, με ιδιαίτερη κοινωνική και ανθρωπιστική σημασία διότι αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και πολιτισμού. Μια πράξη υπέρτατης ανθρωπιάς, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Το αίμα μόνο προσφέρεται και αποτελεί "δώρο ζωής".
Η αιμοδοσία έγινε στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου Βαλτινού και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Βαλτινού.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους αιμοδότες και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με αυτό το σημαντικό γεγονός!

επικοινωνιστε μαζι μας