Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ψαρόβαρκες της Σαγιάδας


Η Σαγιάδα είναι ένα ψαροχώρι της Θεσπρωτίας. Βρίσκεται στα Β.Δ του Ν. Θεσπρωτίας κοντά στην μεθόριο με την Αλβανία, απέναντι από την πόλη της Κέρκυρας και απέχει 17 χιλ. από την Ηγουμενίτσα.   
Είναι γνωστή για τις ψαροταβέρνες της και το όμορφο ηλιοβασίλεμά της.
Εκτός από το ψάρεμα στη θάλασσα, η άλλη κύρια ασχολία των κατοίκων είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες και τελευταία βέβαια και ο τουρισμός. Το πιο ενδιαφέρον σημείο του χωριού είναι το λιμανάκι όπου υπάρχουν πολλές ψαροταβέρνες.


Η Σαγιάδα σήμερα αποτελεί ένα τουριστικό προορισμό για πολλούς επισκέπτές που αναζητούν την απέραντη γαλήνη που τους προσφέρει η περιοχή.
Οι κοντινές της παραλίες παραμένουν μακριά από τις επιδρομές τουριστών, ενώ στο λιμανάκι της με τον πλακόστρωτο πεζόδρομο θα απολαύσεις φρέσκο και κυρίως φθηνό ψάρι.


Στο γραφικό λιμανάκι της ελλιμενίζονται ψαρόβαρκες και δένουν καΐκια, με τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε το δέλτα του ποταμού Καλαμά.
Ο φακός της Εφημερίδας μας, κατέγραψε αυτές τις γραφικές ψαρόβαρκες, που συνθέτουν ένα μοναδικό ειδυλλιακό τοπίο και παρουσιάζουμε  παρακάτω μια σειρά από αυτές τις πανέμορφες εικόνες.

επικοινωνιστε μαζι μας