Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Παρουσίαση βιβλίου «Αθλητική Ιστορία των Ελλήνων. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» του ΘΕΟΔΩΡΟΥ Α. ΝΗΜΑ

 

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 6.30 μ.μ., στη Στέγη Λαϊκού Πολιτισμού / αίθουσα Πινακοθήκης Θεοδ. Μάρκελλου (οδός Γαριβάλδη 6 - Τρίκαλα) του Δήμου Τρικκαίων, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του ΘΕΟΔΩΡΟΥ Α. ΝΗΜΑ με τίτλο:  «Αθλητική Ιστορία των Ελλήνων. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».

Την παρουσίαση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Τρικκαίων, ο ΣΕΓΑΣ και ο Εκδοτικός Οίκος Κ. & Μ. Αντ. Σταμούλη (Θεσσαλονίκη).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Δημήτριος Σούλας, ομότιμος καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και ο  κ. Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης, αρχαιολόγος - επί τιμή έφορος Αρχαιοτήτων Δυτικής Θεσσαλίας. Στο τέλος ο Συγγραφέας του βιβλίου θα απαντήσει σε ερωτήσεις.


Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ

 

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εγώ ψάχνοντας δεξιά κι αριστερά έπεσα πάνω σε ζωγραφικό πίνακα με τη θυσία του Αβραάμ. Πάντα είχα την απορία μου με τη μυθολογία αυτή. Γιατί τάχα έμεινε αυτό το γεγονός καταγραμμένο μέσα στα ιερά βιβλία; Περιποιούν τιμή στον Θεό; Μα δεν τον παρουσιάζουν αγνώμονα, σκληρό, αιματοβαμμένο, χαιρέκακο και μη παντογνώστη; Δεν ήξερε εκ των προτέρων ότι ο Αβραάμ θα υπάκουε κι Εκείνος τα χαράματα ή μάλλον την ώρα που θα έπεφτε (!) το μαχαίρι θα του χάριζε τον γιο; Προς τι ο πόνος του θνητού όλη τη νύχτα; Τόσοι λογοκριτές πέρασαν πάνω από τα ιερά βιβλία, πώς τυφλώθηκαν και το άφησαν αυτό να φαίνεται; Να δείχνεται ένας θεός σφάχτης; Μα θα μου πείτε εδώ έκανε έναν κατακλυσμό και δεν του βγήκε σε τίποτα, ο κόσμος έγινε πιο κακός από πριν, ίσως επειδή ήταν εξαρχής ελαττωματική η κατασκευή του. Αυτά έβλεπαν οι Γνωστικοί και πήγαιναν οι φουκαράδες να διορθώσουν τα αδιόρθωτα. Πάντως αν εγώ ήμουνα στη θέση του Αβραάμ δεν θα υπάκουα καθόλου και θα Του χάριζα όλη την αιωνιότητα. Τον γιο μου θα τον είχα πάνω απ’ όλα.

Του Ηλία Κεφάλα

 

επικοινωνιστε μαζι μας