Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»....


Το Χαμόγελο του δικού μας παιδιού.... Χρειάζεται σήμερα παρά ποτέ τη βοήθεια μας!

Χρειαζόμαστε τα σπίτια μας
Χρειαζόμαστε τα ασθενοφόρα για τα παιδιά και τα νεογνά
Χρειαζόμαστε το AMBER ALERT
Χρειαζόμαστε την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS1056
Χρειαζόμαστε τις ομάδες δημιουργικής απασχόλησης στα νοσοκομεία παίδων
Χρειαζόμαστε τις δωρεάν υπηρεσίες του Χαμόγελου για κάθε παιδί, γονιό, εκπαιδευτικό
Για να γίνονται όλα αυτά πραγματικότητα.... Χρειαζόμαστε ανθρώπους που με επαγγελματισμό και αστείρευτη διάθεση δουλεύουν νύχτα-μέρα για να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή για όλα τα παιδιά!
Τι από τα παραπάνω μπορούμε να κόψουμε;
Στη φετινή Γενική Συνέλευση του Χαμόγελου του Παιδιού αποφασίστηκε να μην κόψουμε τίποτα.
Σήμερα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει μόλις 1,5 μήνα «ζωής».
Παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση του Χαμόγελου και τη γενικότερη δύσκολη κοινωνικο - οικονομική περίοδο που διανύουμε, συνεχίζουμε δυναμικά.
Από σήμερα ξεκινάει, σε πανελλήνια κλίμακα, εκστρατεία ενημέρωσης, συμμετοχής και εξεύρεσης πόρων για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».... για Το Χαμόγελο του δικού μας παιδιού!
Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε.

Οι σφραγίδες του ΒαλτινούΗ σφραγίδα ως εργαλείο πιστοποίησης μαζί με την υπογραφή έδειχνε και δείχνει ακόμα και σήμερα τη συσχέτιση του κατόχου της με το αντικείμενο στο οποίο αποτυπώνονταν.
Με τον όρο «σφραγίδα» εννοούμε την αποτύπωση, που εκτυπώθηκε, δημιουργήθηκε ανάγλυφα, ή προσαρτήθηκε σε έγγραφο (ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο) με σκοπό να το πιστοποιήσει, αντί ή μαζί με την υπογραφή.


Η συσκευή που χρησιμοποιείται για να κατασκευάσει αυτή την αποτύπωση αποτελείται από μία τουλάχιστον ανάγλυφη επιφάνεια, η οποία με την εφαρμογή πίεσης αποτυπώνεται πάνω σε επιφάνεια χαρτιού.
Συνήθως μία σφραγίδα περιέχει κείμενο, λογότυπο και πιο σπάνια σχέδια.
Είναι στρόγγυλες και τετράγωνες, με ξύλινο στέλεχος, το σώμα τους και με ειδική λαστιχένια ανάγλυφη επιφάνεια.
Μια συλλογή από τέτοιες σφραγίδες που αφορούν στην ιστορική διαδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του τόπου μας και συγκεκριμένα του Βαλτινού, παρουσιάζουμε παρακάτω.


Κάναμε μια καταγραφή και συλλέξαμε μια σειρά από σφραγίδες που χρησιμοποιούσαν για τις ανάγκες τους οι φορείς που υπήρξαν νομικά πρόσωπα του τόπου μας.
Πρόκειται για μια συλλογή από παλιές σφραγίδες της κοινότητας Βαλτινού, του Συμβουλίου Περιοχής, του Δήμου Καλλιδένδρου, της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Βαλτινού, του Δημοτικού σχολείου Βαλτινού καθώς και από διάφορους Συλλόγους και φορείς.
Παρουσιάζουμε παρακάτω τις αποτυπώσεις τους:

επικοινωνιστε μαζι μας