Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΛΕΥΚΩΜΑ «Τρίκαλα … Τότε και Τώρα…»



Με στόχο την ευρεία ανάδειξη και διάδοση της τοπικής ιστορίας, της περιοχής των Τρικάλων, της αρχιτεκτονικής, της ανθρωπογεωγραφίας, των υλικών και των αισθητικών ρευμάτων των τελευταίων χρόνων, ως οπτική μαρτυρία μιας εποχής που έφυγε ή φεύγει ανεπιστρεπτί, αλλά αφήνει πίσω της ένα νοσταλγικό άρωμα και μια γοητευτική ανάμνηση των περασμένων, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ολόκληρο το βιβλίο ΛΕΥΚΩΜΑ με τίτλο "Τρίκαλα …Τότε και τώρα…" του Δημήτρη Τσιγάρα. 


Πρόκειται για ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2008 σε έντυπη έκδοση και σήμερα με τη βοήθεια της τεχνολογίας μετατράπηκε σε ψηφιακή μορφή και είναι στην διάθεση του κοινού.
Η περιπλάνηση στις σελίδες του ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ, είναι ένα ταξίδι με εικόνες, στο κοντινό και πιο μακρινό χθες, μέσα από αποτυπώσεις παραστάσεων, με σκίτσα, από την περιοχή των Τρικάλων.
Εικόνες που αφηγούνται κομμάτια της ιστορίας, εικόνες που αναδεικνύουν την αθέατη πλευρά της πόλης, της περιφέρειας και των ανθρώπων της, εικόνες που επικαλούνται αναμνήσεις, εξιστορούν και μεταδίδουν γνώση.


Για να δείτε το βιβλίο πατήστε εδώ.

Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Σταμούλης του Βασιλείου



Απεβίωσε την Δευτέρα 11 - 1- 2016 ο συγχωριανός μας Κωνσταντίνος Σταμούλης του Βασιλείου και της Μαρίας σε ηλικία 65 ετών.
Ο Κωνσταντίνος Σταμούλης γεννήθηκε το 1951 στο Βαλτινό. Παντρεύτηκε με τη Παρασκευή το γένος Προκοπίου Ξυφαλή από τη Καρδιτσομάγουλα και απόχτησαν τρία παιδιά. Τον Βασίλειο, την Βίκη και τον Μάριο.


επικοινωνιστε μαζι μας