Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Ιστορικές σελίδες από την ποδοσφαιρική ομάδα του Βαλτινού. (Μέρος 11ον)

 Αφιέρωμα σε ποδοσφαιριστές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Α.Ο. Βαλτινού.

Στη συνέχεια του αφιερώματος «Ιστορικές σελίδες από την ποδοσφαιρική ομάδα του Βαλτινού» παρουσιάζονται παρακάτω μια σειρά από ποδοσφαιριστές που κατάγονται από το Βαλτινό και έπαιξαν ποδόσφαιρο με τη φανέλα της ομάδας.

Αθαν. Νικ. Σταμούλης

Επιθετικός με αυτοπεποίθηση, ήταν ευέλικτος, διέθετε πολύ καλή ντρίπλα και αντίληψη του παιχνιδιού. Αξιοποιούσε τις πάσες των συμπαικτών του κέντρου και ήταν γνωστός για το ρεφλέξ του, την κίνηση του στο χώρο, τις μεταβιβάσεις του και τα μακρινά φαρμακερά του σουτ. Ψύχραιμος, ευγενικός και οργανωτικός έδινε το παράδειγμα σε όλη την ομάδα.

Τις ποδοσφαιρικές περιόδους (1997-1998), (2001-2002) και (2005-2006) υπήρξε πρώτος σκόρερ με 31, 41, και 21 γκολ αντίστοιχα.

Ιωάννης Κ. Απόχας

Ποδοσφαιριστής του κέντρου με άριστη κατάρτιση του ποδοσφαίρου. Υπήρξε και προπονητής της ομάδας του Α.Ο. Βαλτινού. Διακρίνονταν για τη στάση του, το ήθος και την ευγένεια μέσα και έξω από το γήπεδο.

 

Αθανάσιος Δημ. Σταμούλης

Παίκτης που μπορούσε να σταθεί σε όλες τις θέσεις του γηπέδου. Στην άμυνα, στο κέντρο, στην επίθεση έβρισκε τον ρόλο του και ήταν αποτελεσματικός. Σύμφωνα με τα προσόντα του διακρίνονταν για την ευστοχία του στις στημένες μπαλιές, (ιδιαίτερα στα φάουλ της μεγάλης περιοχής), είχε ωραίο σουτ, ωραία τρίπλα, και ωραία κεφαλιά. Διατέλεσε και προπονητής τος ομάδας του Α.Ο. Βαλτινού.

 

Πέτρος Σ. Σταμούλης

Κεντρικός αμυντικός με ωραίο κόψιμο, και καλή οργάνωση της μπάλας. Ευνοημένος με το κατάλληλο σωματότυπο, δεν άφηνε πολλά περιθώρια στις αντίπαλες επιθέσεις. Είχε καλό στήσιμο και διεκδίκηση της μπάλας με το κεφάλι. Έπαιξε όμως, για λίγο καιρό ποδόσφαιρο.

 

Ανδρέας Α. Σταμούλης

Ποδοσφαιριστής παντός καιρού και παντός θέσεως. Όταν το απαιτούσαν οι συνθήκες υπερασπιζόταν επάξια την ομάδα κάτω από την εστία, ως τερματοφύλακας. Αλλά και πολλές φορές όταν χρειαζόταν έπαιζε εξ ίσου καλά και στην αμυντική γραμμή καθώς και στο κέντρο. Ποδοσφαιριστής με πολύ δύναμη και αντοχή. Η ικανότητα του αναδεικνυόταν κυρίως σε βροχερό και λασπώδες γήπεδο. Ο Ανδρέας Σταμούλης έπαιξε ποδόσφαιρο και στην ομάδα μικτή παίδων της Ε.Π.Σ.Τ.

Δημήτρης Ευθ. Πέτρου

Αμυντικός ποδοσφαιριστής με καλό σωματότυπο δύναμη και αντοχή. Ευκίνητος με καλό ελιγμό και καλή τρίπλα. Έπαιξε ποδόσφαιρο στο Βαλτινό και στην ομάδα της Φωτάδας.


επικοινωνιστε μαζι μας