Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Ένα παλιό ρεπορτάζ για την Παπαράντζα

Στην Εφημερίδα «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» Τρικάλων της Πέμπτης 5 Μαρτίου 1953 στην πρώτη σελίδα δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ με τη φωτογραφία του υπεραιωνόβιου Βασίλη Ανδρέου, από το Δενδροχώρι. Το άρθρο υπογράφεται υπό των αρχικών Α.Μ. και το παραθέτουμε με πιστή αντιγραφή.


ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΟΣ 115 ΕΤΩΝ ΚΑΤ΄ΑΥΤΟΝ
ΚΑΙ 120 ΚΑΤ΄ ΑΛΛΟΥΣ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΡΑΝΤΖΑ
Απέκτησε 6 τέκνα, 20 εγγόνια, 18 δισέγγονα. –Ένα τρισέγγονο του πέθανε, αλλά περιμένει να γεννηθή άλλο. – Δεν έχει καπνίσει ποτέ. – Ελπίζει να ζήση πολλά ακόμη χρόνια.
Εκατόν δεκαπέντε χρονών λέει εκείνος πως είναι!... Στα εκατόν είκοσι «και βάλε» τα ανεβάζουν οι γεροντότεροι συγχωριανοί του!... Ίσως και να έχουν δίκηο οι δεύτεροι αφού τέτοιον τον θυμήθηκαν και ζήσαν και γεράσανε κι αυτός ακόμα τέτοιος είναι…» και η προσπάθεια αυτή της απόκρυψης των πέντε αμφισβητούμενων χρόνων από τον ίδιο, να μη αποβλέπει παρά στην επιθυμία και μόνο και στο κουράγιο να τα «ξαναζήσει».
Χαλάλι του, λοιπόν κι αφού δεν μας πέφτει παρά μόνο λόγος, του ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά, να το κατορθώσει.


Πρόκειται για το Βασίλη Ανδρέου από το χωριό Δενδροχώρι (Παπαράντζα) που μ΄όλα τα παραπάνω χρόνια που αναφέραμε πως βαρύνεται όχι μόνο εξακολουθεί να ζει, αλλά...

Αριθμολογία: Ο αριθμός επτάΟ αριθμός επτά για όλους σχεδόν τους λαούς ήταν ιερός και έκλεινε μέσα του δύναμη μυστηριακή.
Επτά Φεβρουαρίου 2011 σήμερα και ας παίξουμε με τον αριθμό 7 και τα περίεργά του.
Ο Αριθμός Επτά κατά τους Πυθαγόρειους ο αριθμός επτά είναι «αμήτωρ» μιας και δεν είναι γινόμενο παραγόντων. Θεωρείται το σύμβολο της τελειότητας γιατί είναι το άθροισμα του τρία (3) και του τέσσερα (4) που εκφράζουν τα δύο τέλεια σχήματα, το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο.


Επτά είναι οι μέρες της Δημιουργίας.
Επτά είναι τα θαύματα του Χριστού (κατά τον ευαγγελιστή Ιωάννη).
Επτά είναι οι κύριες αρετές: ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ, ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ, ΑΓΝΟΤΗΤΑ, ΦΙΛΑΛΛΗΛΙΑ, ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ, ΚΑΛΩΣΥΝΗ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Επτά είναι τα θανάσιμα αμαρτήματα: ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ, ΠΟΡΝΕΙΑ, ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΑ, ΦΘΟΝΟΣ, ΟΡΓΗ, ΑΚΗΔΙΑ
Επτά είναι τα μυστήρια: Γάμος, Βάπτιση, Ευχέλαιο, Μετάληψη, Εξομολόγηση, Χρίσμα, Ιερoσύνη.
Επτά είναι οι θεοί της Τύχης

επικοινωνιστε μαζι μας