Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Έκρυθμη η κατάσταση στο Βαλτινό Τρικάλων



Ξεσηκώθηκαν για την αδειοδότηση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών.
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Βαλτινό Τρικάλων, μετά την αδειοδότηση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών με …απευθείας απόφαση του Γ. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Νικολάου Ντίτορα που …παρέκαμψε όλες τις αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο (Τοπική Κοινότητα Βαλτινού και Δήμου Τρικκαίων) αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, που απέρριψαν την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων…
Οι κάτοικοι του Βαλτινού, «βάλλουν» και κατά των τοπικών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αδιαφορία απέναντι στην λαϊκή βούληση» και ζητούν την άμεση παρέμβασή τους για την ακύρωση της άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας της μονάδας στα …300 μέτρα από ένα σπάνιο δάσος που πριν από λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων αποφάσισε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την προστασία του ως μνημείο της Φύσης…
«Δεν νοείται άνθρωποι που έχουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους, να αδιαφορούν για δημοκρατικές αποφάσεις και να προτιμούν αντί αυτές τα …ρουσφέτια και να επιτρέπουν εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών, ισχύος 500 Kwe, μόλις λίγες δεκάδες μέτρα από το ποτάμι της περιοχής και από τα σπίτια του χωριού για "επενδύσεις", που αποφασίζει από μόνος του ένας …διορισμένος Γ. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καταδικάζοντας την περιοχή σε υποβάθμιση», αναφέρουν οι κάτοικοι που …προειδοποιούν ότι «αυτή η απόφαση αν δεν καταργηθεί θεσμικά τότε θα την καταργήσει το …Βαλτινό».


Πηγή: trikalanews.gr

Αυτός είναι ο «αυτοκράτορας» Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας που αποφασίζει με "Δημοκρατική ευαισθησία"


 Ο αυτοκράτορας Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Νίκος Ντίτορας

Ανακοίνωση του "Φυσάει Κόντρα" για την απόφαση αδειοδότησης μονάδας βιοκαυσίμου στο Βαλτινό.

Συναντήθηκε την Κυριακή και όχι για πρώτη φορά, ο κ. Δήμαρχος με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές και τα «επιτελεία» τους.
Τρία χρόνια Δήμαρχος ο κ. Παπαστεργίου, 2 ½ και πλέον χρόνια κυβερνητικοί βουλευτές οι κ.κ. Παπαδόπουλος, Δριτσέλη και Σιμορέλης .
Συζήτησαν, μελέτησαν, διαβουλεύθηκαν, σχολίασαν και τοποθετήθηκαν στο άνετο και φιλόξενο περιβάλλον του Δημαρχιακού γραφείου για τα ίδια ζητήματα που είχαν συζητήσει και πριν ένα χρόνο, αλλά και την άνοιξη του 2015, όταν και η παρουσία και των Εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης δεν δημιουργούσε τότε απέχθεια στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι άνθρωποι που προφανώς έχουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους, προφανώς και δεν ασχολήθηκαν με το μείζον ζήτημα της δημοκρατικής νομιμοποίησης αποφάσεων που εκτρέφονται στους διαδρόμους της εξουσίας, των υπουργικών γραφείων, ως αποτέλεσμα των πιο παλαιοκομματικών ρουσφετολογικών χειρισμών.
Και για να γίνουμε πιο σαφείς.
Η τοπική κοινωνία του Βαλτινού εδώ και ένα περίπου χρόνο εναντιώθηκε σύσσωμη στην εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών, ισχύος 500 Kwe, μόλις λίγες δεκάδες μέτρα από το ποτάμι της περιοχής και από τα σπίτια του χωριού.
Καλέστηκε μαζική συνέλευση των κατοίκων και εκδόθηκε ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου και της γενικής συνέλευσης ενάντια στη διαφαινόμενη εγκατάσταση μιας τόσο έντονα ρυπογόνου μονάδας και ειδικά με την προτεινόμενη χωροθέτηση. Κινούμενοι με αυτό το πνεύμα τόσο η «Επιτροπή Ποιότητας Ζωής» του Δήμου, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων σχεδόν ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά σχετικά με το ενδεχόμενο της εγκατάστασης της συγκεκριμένης μονάδας, αφού και τα δύο συλλογικά όργανα του Δήμου μας έκαναν δεκτούς την επιχειρηματολογία και τους επιστημονικά διατυπωμένους ισχυρισμούς των κατοίκων, τους οποίους εκφράσαμε και εμείς σαν δημοτική παράταξη από την πρώτη στιγμή στη λαϊκή συνέλευση.
Το περιφερειακό Συμβούλιο στη συνέχεια επικύρωσε την παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με τεράστια πλειοψηφία επίσης αρνήθηκε να δώσει τη συγκατάθεση του για την εγκατάσταση της εν λόγω μονάδας.

επικοινωνιστε μαζι μας