Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Θαυμάσιες Χορογραφίες


Οι "Pilobolus"

Οι "Pilobolus" είναι μία... ξεχωριστή θεατρική ομάδα, η οποία δίνει βέβαια και... ξεχωριστές παραστάσεις.
Κορμιά από λάστιχο που πλέκονται στα πιο αναπάντεχα σχήματα, μια διαρκής μάχη με τη βαρύτητα και τα όρια του ανθρώπινου σώματος, σε χορογραφίες υψηλής αισθητικής και παγκόσμια αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας. Ο λόγος φυσικά για τους Pilobolus, μια εξαιρετικά ασυνήθιστη ομάδα χορού, που διανύει ήδη την τέταρτη δεκαετία της ζωής της.



Η ομάδα πήρε το όνομά της από το ομώνυμο μανιτάρι, το οποίο, παρότι το ύψος του φτάνει μόνο το 1/4 της ίντσας, είναι ικανό να εκτοξεύει το σπόρο του σε ύψος οκτώ ποδιών. Μια ομάδα χορευτών, αθλητών, ακροβατών, καλλιτεχνών του τσίρκου και της παντομίμας που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό, αλλά και στη σκληρή συλλογική δουλειά που την έχει καταστήσει μία από τις διασημότερες ομάδες στον κόσμο, με ένα χορευτικό ιδίωμα υψηλής ποιότητας και αισθητικού αποτελέσματος.



Το ποιητικό αυτό οπτικοακουστικό θέαμα χρωστά την πρωτοτυπία του ακόμη και στον τρόπο με τον οποίο έχει διαρθρώσει και δομήσει τα μέλη της ομάδας και τη λειτουργία της. Η ομάδα στηρίζεται στη συνεργασία και τη συμβολή πέντε καλλιτεχνικών διευθυντών και έξι χορευτών, οι οποίοι χορογραφούν και χορεύουν, ενώ, ταυτόχρονα, διευθύνουν και δημοσιεύουν οι ίδιοι τα προγράμματά της. Ένα συμπαγές, απόλυτα αυτάρκες σχήμα, όπου οι έννοιες της συν-δημιουργίας και συν-εξέλιξης βρίσκουν την πλήρη δικαίωσή τους. 

επικοινωνιστε μαζι μας