Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Επίσκεψη στο Δάσος της Παναγίας Βαλτινού από μαθητές

 

Ένα βιωματικό μάθημα με τη φύση απόλαυσαν οι μαθητές των σχολείων του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων, του ΓΕΛ Βαλτινού και του Γυμνασίου Βαλτινού κατά την επίσκεψή τους στο δάσος της Παναγίας Βαλτινού.

Με τη συνοδεία της διευθύντριας και εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Βαλτινού κας. Δήμητρας Αγγέλου, του διευθυντή Γυμνασίου Βαλτινού κ. Νικολάου Κοσβύρα και του εκπαιδευτικού του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων κ. Βασιλείου Αδάμου, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου και του Γυμνασίου περιηγήθηκαν στο μοναδικής ομορφιάς δάσος της Παναγίας στο Βαλτινό και απόλαυσαν την εξαιρετική περιήγηση, από τον φοιτητή Δασολογίας του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Λάππα, ο οποίος με εξαιρετικό τρόπο παρουσίασε στους μαθητές τον πλούσιο φυτικό κόσμο του δάσους, αλλά και την πανίδα που βρίσκει καταφύγιο εκεί.  

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και περιήγηση από τους μαθητές του ΓΕΛ Βαλτινού στο εκκλησάκι της Παναγίας Κοίμηση της Θεοτόκου και έγιναν διάφορες αναφορές για την τοπική ιστορία. Ακολούθησε γνωριμία μεταξύ των μαθητών των τριών σχολικών ιδρυμάτων, έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια, έκαναν βόλτες και ξεκουράστηκαν στην αγκαλιά του καταπράσινου αλσυλλίου, που πρόσφερε στους μαθητές γαλήνη και ηρεμία.

Άλλωστε η αρμονία του οικοσυστήματος του δάσους της Παναγίας διδάσκει από μόνη της ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη να βρίσκεται κοντά στη φύση και από μικρός θα πρέπει να μαθαίνει, να συνυπάρχει με το περιβάλλον, έτσι ώστε να ευαισθητοποιείται και να αποκτά τον απαραίτητο σεβασμό.






επικοινωνιστε μαζι μας