Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Θερινή ώρα από την Κυριακή - Βάλτε τα ρολόγια σας μια ώρα μπροστά


Τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής 27 Μαρτίου 2011, ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της Θερινής Ώρας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έτσι, στις 3 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4 το πρωί.
Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (30/10/2011).

Η Ώρα της Γης


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή που έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη».
Η εφημερίδα μας συμμετέχει φέτος σ αυτή την εκστρατεία προβάλλοντας την ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης για την Απο­ανάπτυξη.


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός !!
Η σημερινή χαοτική παγκόσμια τάξη πραγμάτων μας προειδοποιεί για ένα απειλητικό μέλλον. Είναι αναγκαίο να αναζητήσουμε διέξοδο από την πολύπλευρη σημερινή κρίση και όχι να παραδοθούμε στην παραλυσία του ανήσυχου παρατηρητή. Η κίνησή μας δημιουργήθηκε για να συμβάλλει όσο μπορεί σε αυτή την αναζήτηση, με σκέψη ελεύθερη, με πλανητική ματιά, με οικολογική προσέγγιση και προσήλωση στα ιδεώδη του ουμανισμού. Μαθαίνοντας από τις αναλύσεις φιλοσόφων, στοχαστών, κοινωνιολόγων, επιστημόνων, θέλουμε να κατανοήσουμε τις κινητήριες δυνάμεις του ανθρώπινου πολιτισμού, να εξηγήσουμε το σήμερα και να φανταστούμε ένα

Η στιγμή του αποχωρισμού



Η άνοιξη μπήκε για τα καλά. Τα πουλιά εμφανίστηκαν επιτελώντας με την παρουσία τους το δικό τους σκοπό στην φύση.
Όμως τα πουλιά έχουν τον δικό τους θαυμαστό κόσμο ενστίκτων και συναισθημάτων και εκφράζονται με τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας.
Οι παρακάτω φωτογραφίες των δύο πουλιών τραβήχτηκαν την ώρα που η μοίρα τους αποφάσιζε να παίξει το δικό της παιχνίδι. Την στιγμή της εξέλιξης του παντοτινού αποχωρισμού των πουλιών ο φακός κατέγραψε τις αντιδράσεις.


Η σύντροφό του έχει τραυματιστεί και η κατάσταση είναι πολύ άσχημη.


Της φέρνει φαγητό και τη φροντίζει στοργικά. 

επικοινωνιστε μαζι μας