Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου 1821 στο Βαλτινό



Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στο Βαλτινό η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.
Σε μια ηλιόλουστη μέρα, σήμερα, Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011, οι εκδηλώσεις στο Βαλτινό έγιναν μέσα σε κλίμα λαμπρότητας και εθνικής υπερηφάνειας, προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της ιστορικής πορείας του έθνους μας.


Ο εορτασμός άρχισε με τη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Βαλτινού.
Στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην κεντρική πλατεία του χωριού και ακολούθησε η μαθητική παρέλαση των τμημάτων του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Βαλτινού.


Τον Δήμο Τρικκαίων εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος κα. Βάσω Κάκλα, η Δημοτικός Σύμβουλος κα. Βούλα Βότσιου και ο κοινοτικός πρόεδρος Βαλτινού κ. Δημήτριος Σταμούλης.


Ακολουθεί σχετικό φωτορεπορτάζ.

Ο Εθνικός ύμνος



Η ελληνικότητα είναι και αίσθημα και συνείδηση.


25η Μαρτίου από τότε μέχρι τώρα…


Με παλιές εικόνες από το παλιό αναγνωστικό της πρώτης δημοτικού, το γνωστό μας αλφαβητάρι, σε εικονογράφηση του Κώστα Γραμματόπουλου συνθέτουμε το σημερινό αφιέρωμα για την εθνική μας εορτή.


Η Ελλάδα με τις μνήμες της, η Ελλάδα με τους Έλληνες και τα σύμβολά της, η Ελλάδα που ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά…


Ζήτω η Πατρίδα μας! Χρόνια πολλά!

επικοινωνιστε μαζι μας