Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Η απογραφή πληθυσμού – κατοικιών στο Βαλτινό.Ξεκίνησε η απογραφή πληθυσμού του 2011 από την ΕΛΣΤΑΤ στο Βαλτινό και ήδη οι απογραφείς επισκέπτονται τα σπίτια και καταγράφουν τα στατιστικά στοιχεία.
Η απογραφή πληθυσμού αποσκοπεί στον προσδιορισμό των βασικών χαρακτηριστικών που συνθέτουν την πλήρη εικόνα ενός πληθυσμού.
Σκοπός της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2011 είναι η συγκέντρωση πρόσφατων στατιστικών στοιχείων σχετικά με τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας μας, τις συνθήκες στέγασης των νοικοκυριών και τα χαρακτηριστικά των κατοικιών τους.
Συμβάλλει ιδιαίτερα στην περιφερειακή ανάπτυξη, επειδή αποτελεί τη μόνη στατιστική εργασία η οποία παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής στατιστικών στοιχείων σε μικρή γεωγραφική ενότητα (Δήμο, Δημοτική Ενότητα, κλπ. έως οικισμό και οικοδομικό τετράγωνο), με αποτέλεσμα να αποτελεί βασικό μέσο υποστήριξης του περιφερειακού σχεδιασμού και διαμόρφωσης αντίστοιχων πολιτικών.


Βαλτσινιώτικες θυμοσοφίεςOνειρεύτικα πως η ζωή ήταν χαρά,
Ξύπνησα και είδα πως η ζωή ήταν προσπάθεια,
Έδρασα και είδα πως η προσπάθεια ήταν χαρά!

Να σηκώνεστε για να σας βλέπουν...
Να μιλάτε για να σας ακούνε...
Να σιωπάτε για να σας εκτιμούν...

Πανελλαδικές εξετάσειςΞεκινούν αύριο Πέμπτη οι Πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων ρίχνονται από αύριο και οι μαθητές του Λυκείου Βαλτινού. Τo Λύκειο Βαλτινού ορίστηκε ως εξεταστικό κέντρο και από αύριο οι μαθητές θα διαγωνιστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα, που είναι μάθημα γενικής παιδείας.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν την Πέμπτη, 12 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011.
Χθες και προχθές πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των επιτηρητών με τους προέδρους των εξεταστικών κέντρων με τους τελευταίους να ενημερώνουν τους παρόντες καθηγητές για τις οδηγίες που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης.
Καλή επιτυχία!

επικοινωνιστε μαζι μας