Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

«Nοημοσύνη της επιτυχίας»



Από το βιβλίο «Nοημοσύνη της επιτυχίας» του Sternberg προκύπτει ένα ηθικό δίδαγμα...
Ο Τζακ, ο οποίος θεωρεί οτι είναι ο πιο έξυπνος στην τάξη του, χαίρεται να γελοιοποιεί τον Ίρβιν, το παιδί που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως το πιο χαζό στην τάξη. Ο Τζακ παίρνει κατά μέρος το φίλο του τον Τομ και του λέει: «Θες να δεις τι θα πει «χαζός», Τομ; Πρόσεξε αυτό… Ε, Ιρβιν. Εδώ έχω δύο νομίσματα. Πάρε όποιο θέλεις, είναι δικό σου».


Ο Ίρβιν κοιτάζει για λίγο τα 2 νομίσματα, ένα νόμισμα των 5 σεντς και ένα των 10, και στη συνέχεια επιλέγει το νόμισμα των 5 σεντς.
«Έλα λοιπόν, Ιρβ, παρ’ το είναι δικό σου», λέει γελώντας ο Τζακ.
Ο Ίρβιν παίρνει το μεγαλύτερο σε μέγεθος νόμισμα και φεύγει. Ένας ενήλικος, που παρακολουθούσε τα παιδιά από κάποια απόσταση, προλαβαίνει τον Ίρβιν και του υποδεικνύει ευγενικά ότι το νόμισμα των 10 σεντς έχει μεγαλύτερη αξία από το άλλο, αν και μικρότερο στο μέγεθος, και ότι ο Ιρβιν μόλις έχασε 5 σεντς.


«Α, αυτό το ξέρω»,απαντά ο Ίρβιν, «αλλά αν έπαιρνα το νόμισμα των 10 σεντς, ο Τζακ δε θα μου ζητούσε ποτέ ξανά να διαλέξω ανάμεσα στα 2 νομίσματα. Τώρα όμως μου το ζητάει συνέχεια. Έχω ήδη βγάλει ένα δολάριο απ’ αυτόν και το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να συνεχίσω να διαλέγω τα 5 σεντς.»
Ηθικό δίδαγμα: Ποτέ μην υποτιμάς κανέναν όσο χαζός και αν φαίνεται.... Στην πραγματικότητα μπορεί να είσαι πολύ πιο χαζός από αυτόν....

Χρόνια πολλά σ΄αυτούς που ξέρουν να αγαπούν

Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα! Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και πιστεύουν στην γιορτή και υπομονή σε όσους νευριάζουν με αυτές τις "σάχλες"
Δείτε το σαν μία ευκαιρία να πείτε "σ' άγαπώ" σε όσους πραγματικά αγαπάτε και τίποτα παραπάνω.




επικοινωνιστε μαζι μας