Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Η έκφραση συναισθημάτων με αγκαλιές και φιλιά

 

Μέρες γιορτινές, μέρες χαράς, μέρες ευχών και φιλιών, μέρες έκφρασης συναισθημάτων για όλους τους ανθρώπους. Ένα φιλί και μία αγκαλιά μπορεί να πάρει μακριά την ένταση, να ηρεμήσει, να χαλαρώσει, να φέρει το αίσθημα της ασφάλειας και της σιγουριάς. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και τα μωρά μόλις νιώσουν το φιλί και βρεθούν στην αγκαλιά της μητέρας τους ηρεμούν και σταματάνε να κλαίνε.

Άλλωστε είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η θετική συναισθηματική εμπειρία του φιλιού και της αγκαλιάς ενεργοποιεί διάφορες βιοχημικές και ψυχολογικές αντιδράσεις, όπου μειώνονται οι ορμόνες του στρες και αυξάνονται οι ορμόνες της ευεξίας…», όπως η ωκυτοκίνη. Η ντοπαμίνη ή «ορμόνη της ευτυχίας» όπως λέγεται, ενεργοποιείται επίσης μέσα από την επαφή και την αγκαλιά, επηρεάζοντας τον οργανισμό θετικά και ανεβάζοντας την ψυχική διάθεση.

Ανθολογήσαμε ενδεικτικά κάποιες τέτοιες τρυφερές στιγμές, από συγχωριανούς που εξέφρασαν τα συναισθήματά τους με αγκαλιές και φιλιά, παρουσιάζοντάς τες με την ευχή να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση.

Η Βάσω προς τον Χρήστο «Γιατί τα Χριστούγεννα είναι αγάπη»!!! 

Η Ντίνα προς τον Στέργιο «Γιατί η αγάπη θέλει δύο για να ζεσταθεί»!!!

Η Δώρα προς τον γιό της «Γιατί είναι το σπλάχνο της!!!

Η Εύα προς τον Παναγιώτη «Γιατί απλά το νοιώθει»!!!

 

Αρραβωνιάστηκαν ο Θανάσης Μπουκουβάλας με την Πέρσα Πέτρου

 

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε, από τον Δημήτρη Ευαγ. Πέτρου, ότι αρραβωνιάστηκε η κόρη του Πέρσα με τον Θανάση Μπουκουβάλα.

Πιο συγκεκριμένα ο χαρούμενος κι ευτυχισμένος πατέρας, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο έγραψε και ευχήθηκε τα εξής: «Μου φαίνεται απίστευτο που το μικρό μου μεγάλωσε και αρραβωνιάστηκε! Να ζήσετε ευτυχισμένοι μέχρι τα βαθιά γεράματα»!!!

Από την Εφημερίδα μας, ευχόμαστε κι εμείς στου μελλόνυμφους, Συγχαρητήρια, να είναι πάντα αγαπημένοι και ευτυχισμένοι και στους γονείς τους, να τους καμαρώνουν και να τους χαίρονται!


επικοινωνιστε μαζι μας