Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

«Ταξιδεύοντας» στα Τρίκαλα με τον Νίκο ΚαζαντζάκηΣύντομη αναφορά στο ταξιδιωτικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη έγινε την Δευτέρα το απόγευμα, σε λογοτεχνική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, σε συνεργασία με την Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων (1988-2013) από την ίδρυση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ, έδρα Γενεύη).


Πλήθος Τρικαλινών παρευρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, στο Πάρκο Ματσόπουλου, όπου παρακολούθησαν την εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με την εισαγωγή για τα εργο-βιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα από τον ποιητή κ. Ηλία Κεφάλα. Ακολούθησε σύντομη αναφορά στο ταξιδιωτικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη από τον πρόεδρο της ΔΕΦΝΚ Γ. Στασινάκη. 


Ενώ στη συνέχεια οι ηθοποιοί του Δημοτικού Θεάτρου Ζαχαρόπουλος Παναγιώτης, Μανθέλα Μαρία, Σάκης Μπιλιάλης, Σια Φαράκη και Βίκυ Ιακωβάκη διάβασαν επιλεγμένα αποσπάσματα από τα ταξιδιωτικά βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη.
Την Επιλογή - Σύνθεση κειμένων είχε ο Γιώργος Στασινάκης.
Την Επιμέλεια κειμένων ο Ηλίας Κεφάλας. 
Τη Μουσική επιμέλεια ο Γιάννης Μπέης και 
Τη Σκηνοθετική επιμέλεια και σύνθεση οπτικού υλικού ο Στέφανος Νταλάσης.

επικοινωνιστε μαζι μας