Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου τον Δεκαπενταύγουστο. Μέρος 1ον


Οι εκδηλώσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου τον Δεκαπενταύγουστο.


Μεγαλειώδεις, χαρακτηρίστηκαν από πολλούς, οι εκδηλώσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού στην κεντρική πλατεία του χωριού την Δευτέρα 15 Αυγούστου το βράδυ.
Οι εκδηλώσεις έγιναν προς τιμήν της Παναγίας της Βαλτινιώτισσας, καθώς την παραμονή το βράδυ και ανήμερα το πρωί, το εξωκκλήσι βούλιαξε από εκατοντάδες επισκέπτες.


Την έναρξη των εκδηλώσεων έκαναν τα χορευτικά τμήματα με εντυπωσιακή είσοδο στον χώρο της πλατείας. Οι χορευτές και οι χορεύτριες με τις εντυπωσιακές παραδοσιακές στολές και παρατεταγμένοι σε δυάδες έμπαιναν στο χώρο με το λάβαρο του συλλόγου και συνοδευόμενοι από τρεις καβαλάρηδες του ιππικού συλλόγου Τρικάλων «Βουκεφάλας» κατευθύνονταν στο κέντρο της πλατείας, καταχειροκροτούμενοι από το πλήθος κόσμου.


Ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου κ. Χρήστος Ιωάννου αφού καλωσόρισε τα χορευτικά τμήματα, ευχαρίστησε στον πρόλογό του, την χοροδιδάσκαλο κα. Κάτια Τσιγάρα για την προσπάθειά των εντατικών μαθημάτων χορού καθώς και όλους τους χορευτές και όσους συνέβαλαν και βοήθησαν για την διοργάνωση των εκδηλώσεων. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η χοροδιδάσκαλος κα. Κάτια Τσιγάρα η οποία ενημέρωσε το κοινό για την δημιουργία και την πορεία των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου και κατόπιν άρχισαν οι χοροί.


Για μία περίπου ώρα τα χορευτικά τμήματα ομόρφαιναν τον χώρο με τις χορευτικές τους ικανότητες και τη λεβεντιά τους και σκορπούσαν ρίγη συγκίνησης στο πλήθος.. Οι χορευτές στροβιλίζονταν στου ήχους της παραδοσιακής μουσικής και δημιουργούσαν ένα θέαμα πανδαισίας χρωμάτων, ρυθμών και κινήσεων, αποσπώντας τα θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού.


Στο τέλος ο χώρος ήταν ελεύθερος για το κοινό και έτσι πολλοί μερακλήδες μπήκαν στο χορό χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους,


Το «χάρμα οφθαλμών» των χορών ήρθε και έδεσε με τη «γευστική απόλαυση», καθώς στους επισκέπτες προσφέρθηκαν χωριάτικες πίτες με ξυνόγαλα.


Παράλληλα στο χώρο της πλατείας λειτουργούσε και έκθεση λαογραφικού υλικού καθώς και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «το παλαιό Βαλτινό».

Θα ακολουθήσουν δυο αναρτήσεις με φωτορεπορτάζ.

Διασκέδαση μέχρι πρωίας στο «καφέ Local» στο Βαλτινό


Όμορφα και καλοντυμένα κορίτσια αλλά και γυμνασμένα αγόρια διασκέδασαν με ελληνικές και ξένες επιτυχίες του dj στο νυχτερινό μαγαζί «καφέ Local» στο Βαλτινό, που ήταν κατάμεστο από κόσμο.


Δροσερά κορίτσια μαυρισμένα κορμάκια και χαμογελαστά προσωπάκια μαζευτήκαν ενόψει του πανηγυριού, στο Βαλτινό και ξεφάντωσαν μέχρι το πρωί.


Με το πρώτο φως της ημέρας και αφού φάγανε και το καθιερωμένο σάντουιτς από την υπαίθρια καντίνα που ήταν ακριβώς έξω από το μαγαζί αναχώρησαν για τα σπίτια τους με τις καλλίτερες εντυπώσεις…


Κλαρίνα στην ταβέρνα του Β. Καλαμπάκα


Διασκέδασαν μέχρι πρωίας κάτοικοι και επισκέπτες στο πανηγύρι του Βαλτινού την παραμονή το βράδυ του Δεκαπανταύγουστου.


Γέμισαν από κόσμο τα τραπεζοκαθίσματα που είχαν τοποθετηθεί στον χώρο της πλατείας μπροστά από το κατάστημα του Β. Καλαμπάκα όπου υπήρχε ορχήστρα με κλαρίνα.


Οι μερακλήδες χόρεψαν και τραγούδησαν μέχρι τα ξημερώματα και δοκίμασαν τα σουβλάκια και τα λουκάνικα του καταστήματος, ενώ κατά την αναχώρηση τους προμηθεύονταν και μεγάλη ποσότητα χαλβά από τους παρακείμενους πάγκους…



Το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Βαλτινού



Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος το πανηγύρι στην Παναγία του Βαλτινού. Το σχετικό βίντεο δίνει μια γεύση από την εορταστική ατμόσφαιρα της βραδιάς. Παραμονή 14 – Αυγούστου 2011.




επικοινωνιστε μαζι μας