Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Το μεγαλύτερο μουσικοχορευτικοθεατρικό γεγονός της χρονιάς είναι κοντά!!!




“Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Η επιστροφή”
(Ένα μίγμα πρόζας και χορού, που δημιουργούν μία ατμόσφαιρα ονειρική, βγαλμένη από παραμύθι)
Η Ακαδημία Χορού ΤΕΡΨΙΣ διοργανώνει τη Μεγάλη Καλοκαιρινή Εκδήλωσή της στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00.
Φέτος, η Ακαδημία Τέρψις παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά το έργο «Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων: Η Επιστροφή» (βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Λιούις Κάρολ).
Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας, που κυκλοφόρησε σε πρώτη έκδοση το 1865. Περιγράφει με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μία λαγότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο.


Η ιστορία χαρακτηρίζεται από έντονα στοιχεία αλληγορίας, μέσα από τα οποία, ο Κάρολ καυτηριάζει γεγονότα και αντιλήψεις της εποχής του. Υποστηρίζεται ότι μέρος του κειμένου μπορεί να εκτιμηθεί και κατανοηθεί περισσότερο από ενήλικους αναγνώστες, ειδικότερα η σάτιρα και οι συμβολισμοί του έργου.
Την εποχή του θανάτου του Κάρολ, ήταν το πιο δημοφιλές βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας στην Αγγλία, ενώ μέχρι το πρώτο μισό του 20ου αιώνα αποτελούσε ίσως το διασημότερο βιβλίο του είδους του στον κόσμο.
Στη συγκεκριμένη παράσταση θα παρακολουθήσετε ένα μίγμα πρόζας και βέβαια χορού, μπλεγμένα μεταξύ τους με μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας έτσι μία ατμόσφαιρα ονειρική, βγαλμένη από παραμύθι. Το χορευτικό κομμάτι θα περιλαμβάνει ρυθμούς Latin, Hip-Hop, Break Dance, Oriental, Salsa και Zumba.
Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η ηθοποιός Βίκυ Ιακωβάκη, ενώ θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Λίνα Μαργώνη και Ελένη Τέγου!!!
Οι Καθηγητές της Ακαδημίας Χορού Τέρψις που έχουν αναλάβει όλες τις χορογραφίες της βραδιάς αλλά και την προετοιμασία της Εκδήλωσης είναι με αλφαβητική σειρά:
Δημόπουλος Κων/νος (Υπεύθυνος Παραδοσιακών & Λαϊκών Χορών), Κόκκαλη Σταυρούλα(Υπεύθυνη Oriental), Κυρτσόπουλος Μιχάλης (Υπεύθυνος Latin/Salsa/Arg.Tango), Τάσιου Γιώτα(Υπεύθυνη Yoga/Pilates), Τσακίρης Δημήτρης (Υπεύθυνος Hip Hop/Dancehall), Χελιδώνης Δημήτρης (Υπεύθυνος BreakDance).
Καλλιτεχνική επιμέλεια εκδήλωσης
Τσεργή Ιωάννα (Επιμέλεια Κειμένου, Σκηνοθεσία, Υπεύθυνη Ακαδημίας).
Τσιγάρα Γεωργία (Υπεύθυνη Zumba & Zumba Kids, Υπεύθυνη Ακαδημίας)
Μπουργάνης Αθανάσιος (Επιμέλεια Διαφημιστικής Προβολής, Υπεύθυνος Ακαδημίας)
Γενική είσοδος: 3 ευρώ.

επικοινωνιστε μαζι μας