Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεντροφύτευση στο Βαλτινό



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεντροφύτευση στο Βαλτινό που διοργανώθηκε από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βαλτινού την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012.
Από νωρίς το πρωί, καθηγητές, δάσκαλοι, μαθητές και διάφοροι φυσιολάτρες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού και αφού, χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας πήραν τα σκαπτικά εργαλεία και, άλλοι μετέβησαν στο χώρο της Παναγίας, άλλοι στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου και άλλοι σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους του Βαλτινού.


 
Έτσι με διάθεση προσφοράς άρχισε η δεντροφύτευση και φυτεύτηκαν πολλά δέντρα καθώς και λουλούδια σε διάφορα παρτέρια.
Στο δάσος της Παναγίας τοποθετήθηκαν πολλά νεόφυτα δέντρα από το σπάνιο είδος της περιοχής, τη χνοώδη Δρυς (Quercus Pendiculiflora) και την πεδινή φτελιά (Ulmus Campestris).


 
Μαζί με τη δεντροφύτευση έγινε και μια συμβολική πράξη αναδοχής, (υιοθεσία των νεόφυτων δέντρων από κάθε μαθητή), και έτσι ο καθένας ανέλαβε για το μέλλον την φροντίδα την περιποίηση και την παρατήρηση της εξέλιξης του δένδρου μέχρι αυτό να μεγαλώσει.
Παράλληλα στο αμφιθέατρο του Λυκείου έγινε σχετική ενημέρωση προς τους μαθητές, από μια ομάδα φοιτητών δασολόγων και περιβαλλοντολόγων.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ.
 

επικοινωνιστε μαζι μας