Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο «Ο Μέγας Αθανάσιος» Βαλτινού



Με σκοπό στη συμβολή της πνευματικής και ψυχικής καλλιέργειας των ενοριτών, καθώς και για την κάλυψη τελετουργικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων δημιουργήθηκε το 1985 το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, ο Μέγας Αθανάσιος Βαλτινού.
Η πλούσια δραστηριότητα που ανέπτυξε, μέσα στην πολύχρονη λειτουργία του, κατέστησε σημαντική την αναγκαιότητα της υπάρξεώς του.
Η δανειστική βιβλιοθήκη, με διάφορα, χριστιανικού περιεχομένου βιβλία και περιοδικά, λογοτεχνικά, Ιστορικά, εγκυκλοπαιδικά κλπ., τα επιτραπέζια παιχνίδια, οι διάφορες ομιλίες που κατά καιρούς γίνονται, τα κατηχητικά κατωτέρου και μέσου βαθμού, η λειτουργία του «Κύκλος Γυναικών Μελέτης της Αγίας Γραφής», οι διάφορες, προσκυνηματικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές, οι διάφορες, εκδηλώσεις στις μεγάλες χριστιανικές εορτές και στην λήξη των μαθημάτων, οι τελετές μνημόσυνων, είναι ορισμένες από τις δραστηριότητες του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.


Το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, ο Μέγας Αθανάσιος κτίστηκε με τις δωρεές των πιστών της ενορίας, και με τα διάφορα έσοδα του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Βαλτινού και στις 29 Σεπτεμβρίου1985 έγιναν τα εγκαίνιά του.


Παρουσιάζουμε παρακάτω διάφορα δημοσιεύματα της εποχής από τα εγκαίνια του Πμευματικού Κέντρου.

επικοινωνιστε μαζι μας