Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ξεκινούν οι εγγραφές στα χορευτικά τμήματα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού ξεκινά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά με χαρά, όρεξη και αισιοδοξία, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους να ασχοληθούν με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών.
Με χοροδιδάσκαλο τον κ. Παναγιώτη Μάνο θα συγκροτηθούν τα τμήματα παιδικών, εφήβων και ενηλίκων.
Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, ξεκινούν οι εγγραφές για την δημιουργία των τμημάτων στο χώρο του αμφιθεάτρου Λυκείου Βαλτινού.
Ώρες εγγραφής:
Εφηβικό τμήμα στις 15:00 μ.μ.
Παιδικό τμήμα στις 15:45 μ.μ.
Τμήμα Ενηλίκων στις 16:15 μ.μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Άνοδος των νεοναζί στη Γερμανία. Γιατί άραγε;

Του Στέφανου Βαγγελού

Τον φασισμό τον γεννούν οι μεγάλες κοινωνικές ανισότητες, τα αδιέξοδα της κοινωνίας, η ανεργία, η ακραία φτώχεια, η κρατική βία και η αδιαφορία για τον άνθρωπο.
Τον θρέφει το κοινωνικο-οικονομικό σύστημα της λιτότητας, του νεοφιλελευθερισμού, δηλαδή της απόλυτης ασυδοσίας των οικονομικά ισχυρών εταιρειών του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η απειλή παγκόσμιας οικολογικής καταστροφής δεν επιτρέπει διαρκή ανάπτυξη (αύξηση της κατανάλωσης και της παραγωγής) και μεγέθυνση της οικονομίας. Μπροστά στα αδιέξοδά του το σύστημα χρησιμοποιεί την εφεδρεία του που λέγεται φασισμός. Καταπατώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις εργασιακές κατακτήσεις και κουρελιάζοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στοχεύουν να διατηρήσουν την εξουσία και να κατευθύνουν τις μάζες σε ψευτοπατριωτικές και εθνικιστικές διεκδικήσεις. Αν κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι εθνικό αλλά αγγίζει όλα τα χαμηλά κοινωνικο-οικονομικά στρώματα σε όλη τη γη, αν κατανοήσουμε ότι στη δική μας θέση βρέθηκαν, βρίσκονται και θα βρεθούν και άλλοι λαοί, αν συνειδητοποιήσουμε τι είναι αυτό που γεννά και θρέφει τη βαρβαρότητα, τότε θα στραφούμε απέναντι στη «μάνα-καπιταλισμό» που γεννά και θρέφει το «κτήνος-φασισμό».
Η κοινωνική μόρφωση βοηθά στην κατανόηση του κόσμου. Η επιστήμη προσφέρει εναλλακτικές λύσεις. Η ενεργός συμμετοχή και η αποφασιστικότητα των πολιτών θα φέρει έναν αλλιώτικο κόσμο. Όλοι ξέρουμε ότι τούτος ο πλανήτης φτάνει να θρέψει και να εξασφαλίσει τη ζωή για όλους. Το όραμα που θα μας ενώσει είναι: Εθελούσια ολιγάρκεια - περιορισμός του πλούτου, εργασία για όλους και δίκαιη μοιρασιά των αγαθών. Πραγματική- άμεση δημοκρατία με τους πολίτες στη λήψη των αποφάσεων.
«Τώρα να γίνουμε εμείς αυτό που περιμένουμε».


επικοινωνιστε μαζι μας