Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Η λύση στην παγκόσμια κρίση είναι η απαλλοτρίωση των τραπεζών


Απαλλοτρίωση όπως θα κάναμε με κάθε τι άλλο που στέκεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον την ανάπτυξη και την πρόοδο.
Είναι αδιανόητο ιδιωτικές εταιρείες να στέκονται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και είναι αδιανόητη η εξουσία που έχουν τα χεριά τους οι τράπεζες είτε ως τραπεζικά ιδρύματα, είτε ως πιστωτές, ως δανειστές, ως οίκοι ή FUNDS. Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε τόσο μεγάλη εξουσία συγκεντρωμένη σε ένα μόνο φορέα.
Θα αποφύγω τις κοινοτυπίες ότι απειλείται η δημοκρατία καθώς όταν υπάρχουν τέτοιες υπερεθνικές εξουσίες η Δημοκρατία πρακτικά δεν υφίσταται. Θα μπω στα ουσιαστικά του καπιταλισμού λέγοντας ότι οι αγορές πάντα ήταν εργαλεία για το εθνικό κράτος και οδήγησαν στην δημιουργία μιας αστικής τάξης που τελικά μέσω της ευημερίας εδραίωσε την ύπαρξη και την ευημερία του κράτους. Το όλον ήταν πάντα ανώτερου του μέρους και ποτέ κανένα ιδιωτικό συμφέρον δεν στάθηκε εμπόδιο μπροστά στο συλλογικό.
Η τάξη αυτή πλέον καταρρίπτετε.
Τώρα τα εθνικά κράτη και η αστική τάξη έχουν γίνει εργαλεία για τις αγορές και τις τράπεζες οι οποίες τράπεζες στα χέρια μετοχών δεν είναι εργαλεία για το κράτος αλλά για αυτούς τους λίγους.

Εικόνες τιμής, παραδειγματισμού και υπερηφάνειας!!!



Εικόνες από τη προσπάθεια εξωραϊσμού του χωριού, από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βαλτινού.


Με την κινητοποίηση πολυπληθέστατων ομάδων νέων ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν και εργάστηκαν εθελοντικά, με μεγάλη προθυμία, το αποτέλεσμα ήταν άμεσο και τους δικαίωσε.


Άλλοι προετοιμάσανε τα παρτέρια της κεντρικής πλατείας, άλλοι σκάψανε, άλλοι σκαλίσανε, άλλοι φυτέψανε διάφορα λουλούδια και φυτά, άλλοι τα ποτίσανε, μα όλοι μαζί μετείχανε στη μέθεξη της προσφοράς, του «από κοινού».

Εικόνες τιμής, παραδειγματισμού και υπερηφάνειας!!!



Εικόνες από τη προσπάθεια εξωραϊσμού του χωριού, από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βαλτινού.
Με την κινητοποίηση πολυπληθέστατων ομάδων νέων ανθρώπων, οι οποίοι συμμετείχαν και εργάστηκαν εθελοντικά, με μεγάλη προθυμία, το αποτέλεσμα ήταν άμεσο και τους δικαίωσε.


Ο καθένας εκεί που μπορούσε...

επικοινωνιστε μαζι μας