Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Συναυλία με την σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων


Coloratura σημαίνει χρωμάτισμα, στόλισμα, παιχνίδισμα και δεξιοτεχνία σε περίτεχνες μελωδικές γραμμές. Αυτή τη μουσική θα απολαύσουμε στην συναυλία οπερατικού τραγουδιού με τη σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου και τον πιανίστα Λεωνίδα Τουρούτογλου, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 στις 21:00.
Θα ακουστούν διάσημες άριες από τις πιο αγαπημένες όπερες όπως η Τραβιάτα, ο Μαγικός Αυλός, η Νυχτερίδα κ.α., αλλά και τραγούδια Ελλήνων συνθετών εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση, σε ένα πρόγραμμα με εύθυμη και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Η Τρικαλινή υψίφωνος, που έλκει την καταγωγή της από το Βαλτινό, ζει και δραστηριοποιείται στη Γερμανία, όπου έχει εμφανιστεί με πληθώρα ρόλων του οπερατικού ρεπερτορίου, ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε στην Λυρική Σκηνή στο ρόλο της Βασίλισσας της Νύχτας. Ακόμη έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού όπως το Grand Prix Maria Callas και ο διαγωνισμός της Montserrat Caballé στην Ισπανία.
Ο πιανίστας Λεωνίδας Τουρούτογλου ειδικεύεται στη μουσική προετοιμασία τραγουδιστών (κορεπετισιόν). Συνεργάστηκε σε πολλές παραγωγές της Όπερας Θεσσαλονίκης από το 2004 μέχρι το κλείσιμό της το 2009, και από το 2014 με την Όπερα του Βούπερταλ. Πραγματοποιεί συχνά συναυλίες σε Ελλάδα και Γερμανία στο πλευρό καταξιωμένων τραγουδιστών.
Είσοδος 5 €
Υπενθυμίζουμε ότι για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου.

Νίνα Κουφοχρήστου – Σοπράνο

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα όπου ξεκίνησε σπουδές πιάνου. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ., κάτοχος πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας, Διπλώματος Μονωδίας με καθηγήτρια την Κατερίνα Καρατζά και Διπλώματος Μελοδραματικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση ολοκλήρωσε σπουδές τριών μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο μουσικό πανεπιστήμιο της Κολονίας: Μάστερ και Konzertexamen Οπερατικού Τραγουδιού υπό την Brigitte Lindner, και μάστερ Μπαρόκ Τραγουδιού υπό τον Kai Wessel.

επικοινωνιστε μαζι μας