Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Πελαργοί στο Βαλτινό το καταχείμωνοΈκπληκτος από αυτό που έβλεπαν τα μάτια του και δεν το πίστευε, δηλαδή από την εμφάνιση πελαργών το καταχείμωνο στο Βαλτινό, ο συγχωριανός μας Γιάννης Πέτρου, πήρε την φωτογραφική μηχανή και απαθανάτισε το γεγονός που συνέβη την Κυριακή 10-1-2016.
Το περίεργο της υπόθεσης ή αν θέλετε το ερώτημα είναι: αν οι πελαργοί έμειναν όλο το χρόνο εδώ στον τόπο μας ή αν επέστρεψαν πρώιμα, από τον τόπο που διαχείμασαν, λόγο του ζεστού φετινού καιρού.
Συνήθως οι πελαργοί εγκαταλείπουν τον τόπο διαχείμασης αρχές Μαρτίου και αρχίζουν να επιστρέφουν στον τόπο όπου γεννήθηκαν. Ο χρόνος της επιστροφής τους συνήθως είναι πολύ ακριβής.


Πάντως, αν οι πελαργοί δεν έφυγαν και παρέμειναν να διαχειμάσουν στον τόπο μας, τότε θα πρέπει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ότι μαζί με την ικανότητά τους στον προσανατολισμό του χώρου ίσως  να διαθέτουν και την ικανότητα να προβλέπουν τον καιρό!
Ας το λάβουν υπόψη τους οι Μετεωρολόγοι κι ας μελετήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο…


Εμείς πάντως καλωσορίζουμε και καλοδεχόμαστε το άγγελμα της πρώιμη Άνοιξης και παραφράζοντας τους στίχους του Γεωργίου Δροσίνη,
«Χειμώνιασε και φεύγουν τα πουλιά
γοργά ο πελαργός τα πελαγώνει…»
τώρα θα λέμε,
«Χειμώνιασε μα μένουν τα πουλιά 
στο Βαλτινό να βόσκουνε στο χιόνι».επικοινωνιστε μαζι μας