Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Σύσκεψη εκπροσώπων του Βαλτινού με τους βουλευτές Τρικάλων για τη μονάδα βιορευστών



Για το ζήτημα της δημιουργίας μονάδας εκμετάλλευσης βιορευστών στο Βαλτινό, συναντήθηκαν την Δευτέρα το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου 2017, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη του κόμματος και εκπρόσωποι των κατοίκων του χωριού.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι βουλευτές Τρικάλων κ. Παναγιώτα Δριτσέλη και κ. Χρήστος Σιμορέλης, ο γραμματέας της Ν.Ε. κ. Σταύρος Νταούλας, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Χρήστος Μπάτζιος και ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου κ. Κώστας Παππάς, ενώ από το Βαλτινό συμμετείχε τετραμελής Επιτροπή με τους πρώην δήμαρχο Καλλιδένδρου κ. Δημήτρη Τσιγάρα, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Σταμούλη, τον κ. Αθανάσιο Ζαμπακά και τον κ. Χρήστο Ιωάννου.
Οι εκπρόσωποι των κατοίκων του Βαλτινού ανέφεραν πως όλοι οι κάτοικοι εναντιώνονται στην συγκεκριμένη επένδυση, όπως εξάλλου και οι αυτοδιοικητικοί φορείς.
Την πολιτική και την έμπρακτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά των βουλευτών Τρικάλων στο θέμα αυτό ζήτησε η Επιτροπή, σημειώνοντας πως ο αγώνας τώρα γίνεται για να αναιρεθεί η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης, που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επισημαίνοντας πως η εν λόγω μονάδα, αν και ΑΠΕ, θα «προσφέρει» ρύπους στην περιοχή, θα υποβαθμίσει καλλιέργειες και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ δεν θα δώσει καμία θέση εργασίας στον τόπο, την ίδια ώρα που θα εισάγει ποσότητες βιορευστών, αφού στην περιοχή δεν παράγονται τέτοιες. «Είμαστε υπέρ των επενδύσεων, όμως με τρόπους που δεν θα ζημιώνουν, αλλά θα προσφέρουν» τόνισαν τα μέλη της Επιτροπής.
Η κ. Δριτσέλη στην τοποθέτησή της υπογράμμισε πως οφείλουν όλοι οι πολίτες να τηρούν την νομιμότητα και συμβούλευσε τους εκπροσώπους των κατοίκων για τον τρόπο και για τις μεθόδους που μπορούν να κινηθούν, ώστε να επιτύχουν τον σκοπό τους. «Στην πρόσφατη συνάντησή μας με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο για το ζήτημα του Ελαφίου, του θέσαμε και το ζήτημα του Βαλτινού, οπότε αναμένει ενέργειες» δήλωσε η κ. Δριτσέλη.
Ο κ. Σιμορέλης επισήμανε πως οι βουλευτές έχουν νομοθετική εξουσία και δεν λαμβάνουν αποφάσεις, ούτε μπορούν να καταργήσουν κάποιες, προσθέτοντας πως τέτοια ζητήματα δεν ενδείκνυνται για πολιτικολογία. Οι επενδύσεις πρέπει να είναι καθαρές από πάσης πλευράς και να έχουν ανταποδοτικότητα τόνισε ο κ. Σιμορέλης, υπογραμμίζοντας πως και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να έχει σχεδιασμό χρήσεων γης.
Ο κ. Παππάς ανέλυσε επιστημονικά το ζήτημα, επισημαίνοντας πως το πρώτιστο και κυριότερο είναι να τεκμηριωθεί ισχυρά οποιαδήποτε ενέργεια αναλάβουν οι κάτοικοι. «Η εκμετάλλευση βιορευστών είναι ΑΠΕ, όμως δεν έχουν όφελος για την τοπική και εθνική οικονομία, καθώς όλα είναι εισαγόμενα και τελικά κάθε επένδυση πρέπει να έχει και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας» δήλωσε ο κ. Παππάς.
Σχετικό βίντεο: πατήστε εδώ
Τέλος, οι εκπρόσωποι των κατοίκων του Βαλτινού επέδωσαν στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τα αποτελέσματα των εργασιών της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων Βαλτινού.

επικοινωνιστε μαζι μας