Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Μυστικά για να κάνετε το ομορφότερο μαγιάτικο στεφάνι


Ο Μάης έφθασε! Όσοι έχετε την ευκαιρία να αποδράσετε κάπου στη φύση, μη παραλείψετε να κάνετε το δικό σας στεφάνι. Με την παρέα, τους δικούς σας ανθρώπους ή και τα παιδιά σας, θα είναι μία δημιουργική διασκέδαση και σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε.
Αναλογιστείτε,  πόσες είναι οι παιδικές αναμνήσεις που μας συνοδεύουν από την Πρωτομαγιά! Κυρίως η επαφή με τη φύση, η μυρωδιά της, τα χρώματα, τα αγριολούλουδα και φυσικά το μαγιάτικο στεφάνι. Αυτό που συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης με την άνοιξη, γι’ αυτό και θέλουμε να το φέρουμε στο σπίτι μας, κρεμώντας το έξω από την πόρτα μας.
Μοιραζόμαστε μαζί σας παρακάτω μερικές ιδέες, που θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες, σε όσους το επιχειρήσουν για πρώτη φορά…


Χρήσιμα εργαλεία
Ένα κλαδευτήρι για να κόψετε και να κλαδέψετε τα λουλούδια, σπάγκο, ένα ψαλίδι, αν θέλετε γάντια και αν δεν κάνετε το στεφάνι με κλαδιά σύρμα ή μία κρεμάστρα.



Η βάση του στεφανιού
Το ιδανικότερο είναι να χρησιμοποιήσετε κλαδιά κισσού ή κληματαριάς που είναι ευλύγιστα και πλέκονται εύκολα. Θα χρειαστείτε 3-4. Κάνετε τη βάση με το πρώτο και στη συνέχεια, τοποθετείτε ανάμεσα και τα υπόλοιπα ώστε να στερεωθούν οι άκρες.
Αν δεν βρείτε, ίσως εντοπίσετε κάποια άλλα κλαδιά που θα λυγίζονται εύκολα (χωρίς φύλλα) σε κύκλο και στη συνέχεια τα δένετε σφιχτά με σπάγκο.
Αν πάλι δεν βρείτε κλαδιά, χρησιμοποιείστε ένα σύρμα και κάντε το κύκλους, ή μία συρμάτινη κρεμάστρα (λυγίστε την).
Βέβαια, υπάρχει και η επιλογή της έτοιμης βάσης, που δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα από τα παραπάνω.
Να θυμάστε πως η περίμετρος θα είναι μικρή, με διάμετρο περίπου στα 35 εκατοστά, ώστε το τελειωμένο στεφάνι να σας βγει γύρω στα 50 εκατοστά.


Λουλούδια
Αν ξεχυθείτε στους αγρούς θα βρείτε πανέμορφα αγριολούλουδα που αυτή την εποχή είναι ανθισμένα…
Επιλέξτε με διάφορα χρώματα για να κάνουν αντίθεση και μην ξεχάσετε πως πρέπει να βάλετε και άφθονη πρασινάδα, που θα κάνει το στεφάνι σας πιο πλούσιο.

επικοινωνιστε μαζι μας