Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τραγούδια του τόπου μας!

Η κ. Ντίνα Ανδρέου – Βότσιου είναι από το Βαλτινό Τρικάλων και τραγουδάει από μικρή, παραδοσιακά τραγούδια και μοιρολόγια. Έμαθε να τραγουδάει τα τραγούδια του τόπου μας, από τους γονείς της. Σε μια προσπάθεια καταγραφής και διάσωσης αυτών των παραδοσιακών τραγουδιών του τόπου μας, το 2006 καταγράψαμε 50 τραγούδια, με την υπέροχη φωνή της και μέσω της εφημερίδας μας θα τα παρουσιάζουμε περιοδικά, ένα, ένα.
Ξεκινάμε με το τραγούδι που έχει τίτλο «Απόψε δεν κοιμήθηκα».

Απόψε δεν κοιμήθηκα
Ωρέ! Απόψε δεν κοιμήθηκα και σήμερα νυστάζω
Ωρέ! Γιατί πολύ κουβέντιασα με μια γειτονοπούλα
Ωρέ! Να τη φιλήσω ντρέπομαι, να της το πω ΄ντεργιέμαι
Ωρέ! Πεζεύω, δένω τ΄ άλογο σε νερατζιάς κλωνάρι
Ωρέ! Φιλώ την κόρη μια φορά, φιλώ την κόρη δύο
Ωρέ! Κι απάν΄ στο τρίτο φίλημα μου φεύγει τ΄ άλογό μου.

Πετρωτό – Βαλτινό 4 - 0 για το κύπελλο της ΕΠΣΤ



Με σκορ 4 – 0 επιβλήθηκε η ομάδα του Πετρωτού επί του Α. Ο. Βαλτινού στον αγώνα της περασμένης Τρίτης για το κύπελλο της ΕΠΣΤ.
Έτσι η Θύελλα Πετρωτού, πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση, πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την 4η φάση του κυπέλλου ΕΠΣΤ.
Από την άλλη, το Βαλτινό, επηρεασμένο από τις πολλές απουσίες, καθώς δεν αγωνίστηκαν 9 ποδοσφαιριστές του, για διάφορους λόγους, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, καθώς η εξέλιξη της αναμέτρησης δεν επέτρεψε στην ομάδα να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, από έναν αξιοπρεπή αποκλεισμό.
Διαιτητές του αγώνα ήταν: Τζοφώλης – Νταλούκας- Τζάνης
Οι συνθέσεις των ομάδων:


Πετρωτό: Ζαφείρης, Νταντάλιας, Παπαγιαννόπουλος, Πολύζος Μ.,(65ʼ Γούτσιος), Πολύζος Απ., Νάτσης, Τεντολούρης Απ.,(52΄ Κωτούλας), Σπυρόπουλος,(73΄ Στάθης), Τασιόπουλος, Τεντολούρης Δ., Χριστοδούλου.


Βαλτινό: Μπέκιος. Σταμούλης, Τρίμμης, Μποζαλής, Τσιγάρας, Ντακούλας, Ψαρράς Κ., Ψάρρας Δ., Παπαλαζάρου, Μαιντόπουλος , Παυλάκος (57΄ Κλιάκος).

επικοινωνιστε μαζι μας