Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Το πάρτυ του Λυκείου Βαλτινού


Το Λύκειο Βαλτινού σας προσκαλεί στο πάρτυ που διοργανώνει την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011 στις 10 μ.μ., στο καφέ «ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΝΟ» στο Βαλτινό.
Ο νέος, ανακαινισμένος χώρος του καταστήματος, η μουσική, ο χορός και η πλούσια λαχειοφόρος με τα πολλά και ενδιαφέροντα δώρα θα δημιουργήσουν μια ιδανική ατμόσφαιρα και θα σας προσφέρουν μια υπέροχη βραδιά, γεμάτη κέφι!

Τσολιάδες και τσολιαδάκια του Βαλτινού


Αφιέρωμα για την εθνική μας επέτειο


Η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου μας φέρνει στο νου τους τσολιάδες, και την ιστορία της ελληνικής ενδυμασίας η οποία αναζητεί την αλήθεια της μεταξύ πραγματικότητας και μύθων με τα τσολιαδάκια.


Στο Βαλτινό είτε ως μαθητές στο σχολείο, είτε ως χορευτές σε κάποιο σύλλογο, είτε ως τσολιάδες σε κάποια παρέλαση ή εκδήλωση, τη στολή του τσολιά την φορέσαμε σχεδόν όλοι μικροί και μεγάλοι και αισθανθήκαμε λίγο έως πολύ το ρίγος της ένδοξης ιστορίας που κουβαλάει.


Ο τσολιάς, με την ηρωική φουστανέλα και το θρυλικό τσαρούχι, έγινε σύμβολο της Εθνεγερσίας. Μετά την Επανάσταση του 1821

Τίμησαν την επέτειο του 1821 οι μαθητές του Βαλτινού


Σχολική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο Βαλτινό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό σχολείο Βαλτινού η σχολική γιορτή για την επέτειο της επανάστασης του 1821.
Στην γιορτή συμμετείχαν ο Παιδικός σταθμός, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Βαλτινού.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε, ομιλία, τραγούδια, ποιήματα και σκετς για την εθνική επέτειο της παλιγγενεσίας.Οι μαθητές απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το νόημα της επετείου και θύμισαν στους παρευρισκόμενους πως την ημέρα της 25ης Μαρτίου του 1821 ο ελληνισμός σύσσωμος ξεσηκώθηκε εναντίον του δυνάστη, του τουρκικού έθνους. Έσπασε τα δεσμά της δουλείας και οι έλληνες διακρίθηκαν από τον ηρωισμό και την αυτοθυσία. Μετά από πολλά ολοκαυτώματα, πολλούς θανάτους αθώων αγωνιστών ξαναπρόβαλε η πολυπόθητη λευτεριά στον τόπο μας.


Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι καλό να μας θυμίζει τα γεγονότα εκείνα και να αντλούμε διδάγματα. Να μπορούμε να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με το ίδιο σθένος, να κάνουμε την ελευθερία και την προκοπή καθημερινό μας βίωμα, πράξη ζωής και ιερό μας χρέος. Ίσως αυτό είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους τιμημένους νεκρούς του 1821.


Την γιορτή παρακολούθησαν ο πρόεδρος της κοινότητας Βαλτινού κ Δημήτριος. Σταμούλης, η Δημοτική σύμβουλος Τρικκαίων κα. Βούλα Βότσιου, ο εφημέριος Πατήρ Κωνσταντίνος Ζαχαράκης οι δάσκαλοι, οι γονείς των μαθητών και πλήθος κόσμου.
Δείτε παρακάτω το σχετικό φωτορεπορταζ.

Αθάνατο 1821

Βίντεο αφιέρωμα στην επέτειο της ελληνικής επαναστάσεως του 1821


Πως μας θωρείς ακίνητος; που τρέχει ο λογισμός σου,
τα φτερωτά σου τα όνειρα; Γιατί στο μέτωπό σου
να μη φυτρώνουν, γέροντα, τόσες χρυσές αχτίδες,
όσες μας διδ' η όψη σου παρηγοριές κ' ελπίδες;
Γιατί στα ουράνια χείλη σου να μη γλυκοχαράζει,
πατέρα, ένα χαμόγελο; Γιατί να μη σπαράζει
μέσα στα στήθη σου η καρδιά, και πως στο βλέφαρό σου
ούτ' ένα δάκρυ επρόβαλε, ούτ' έλαμψε το φως σου;
Ολόγυρά σου τα βουνά κ' οι λόγγοι στολισμένοι
το λυτρωτή τους χαιρετούν. Η θάλασσ' αγριωμένη
από μακρά σ' εγνώρισε και μ' αφρισμένο στόμα
φιλεί, πατέρα μου γλυκέ, το ελεύθερο το χώμα,
που σε κρατεί στα σπλάχνα του.

επικοινωνιστε μαζι μας