Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Τίμησαν την επέτειο του 1821 οι μαθητές του Βαλτινού


Σχολική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο Βαλτινό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό σχολείο Βαλτινού η σχολική γιορτή για την επέτειο της επανάστασης του 1821.
Στην γιορτή συμμετείχαν ο Παιδικός σταθμός, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Βαλτινού.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε, ομιλία, τραγούδια, ποιήματα και σκετς για την εθνική επέτειο της παλιγγενεσίας.Οι μαθητές απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το νόημα της επετείου και θύμισαν στους παρευρισκόμενους πως την ημέρα της 25ης Μαρτίου του 1821 ο ελληνισμός σύσσωμος ξεσηκώθηκε εναντίον του δυνάστη, του τουρκικού έθνους. Έσπασε τα δεσμά της δουλείας και οι έλληνες διακρίθηκαν από τον ηρωισμό και την αυτοθυσία. Μετά από πολλά ολοκαυτώματα, πολλούς θανάτους αθώων αγωνιστών ξαναπρόβαλε η πολυπόθητη λευτεριά στον τόπο μας.


Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι καλό να μας θυμίζει τα γεγονότα εκείνα και να αντλούμε διδάγματα. Να μπορούμε να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με το ίδιο σθένος, να κάνουμε την ελευθερία και την προκοπή καθημερινό μας βίωμα, πράξη ζωής και ιερό μας χρέος. Ίσως αυτό είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους τιμημένους νεκρούς του 1821.


Την γιορτή παρακολούθησαν ο πρόεδρος της κοινότητας Βαλτινού κ Δημήτριος. Σταμούλης, η Δημοτική σύμβουλος Τρικκαίων κα. Βούλα Βότσιου, ο εφημέριος Πατήρ Κωνσταντίνος Ζαχαράκης οι δάσκαλοι, οι γονείς των μαθητών και πλήθος κόσμου.
Δείτε παρακάτω το σχετικό φωτορεπορταζ.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας