Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μουσικής
Η μουσική απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Ο ρυθμός, η μελωδία, η ένταση, η αρμονία είναι κάποια από τα στοιχεία που αποτελούν τη μουσική τα οποία σχετίζονται με την ύπαρξή μας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η μουσική επιδρά ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό.
Οι ευεργετικές της λειτουργίες που έχει πάνω μας η μουσική, όμως, δεν περιορίζονται μονάχα στο επίπεδο της διασκέδασης.
Νέες έρευνες έδειξαν διάφορους λόγους που αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η μουσική και πόσο βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας.
1. Βελτιώνει το IQ και τις νοητικές ικανότητες
2. Η μουσική μειώνει την ένταση και το στρες, χαλαρώνοντας τον οργανισμό και κάνοντας τους ανθρώπους να νιώθουν πιο ήρεμοι και πιο ευδιάθετοι.
3. Ενεργοποιεί το αίσθημα χαράς και αισιοδοξίας.
4. Η μουσική ενώνει και κοινωνικοποιεί τους ανθρώπους.
5. Η μουσική βελτιώνει την λειτουργία της καρδιάς.Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Παβία στην Ιταλία, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Circulation», επιβεβαιώνει τη θεραπευτική δράση της μουσικής στην καρδιά και ειδικά της όπερας. Ο Βέρντι έχει, μάλιστα, την τιμητική του. Το περίφημο χορωδιακό «Va’ Pensiero» από το «Ναμπούκο» και το επίσης πασίγνωστο ντουέτο «Libiamo ne’ lieti calici» από την «Τραβιάτα» ασκούν την πιο θετική επίδραση στην καρδιά.

επικοινωνιστε μαζι μας