Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ) τίμησε τους διατελέσαντες Δημάρχους στην Αυτοδιοίκηση.



Σε μια σεμνή τελετή, που πλημμύρισε από συγκίνηση και έντονα συναισθήματα, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Ananti City Resort», στα Τρίκαλα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας διοργάνωσε μια εκδήλωση προκειμένου να τιμήσει όλους τους δημάρχους και νομάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που υπηρέτησαν τις τοπικές κοινωνίες και τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από την εφαρμογή του προγράμματος «Καποδίστριας» (1997) έως και σήμερα.
Πρόκειται για τη δεύτερη (η πρώτη έγινε στην Καρδίτσα τον περασμένο Μάρτιο), από τις τέσσερις συνολικά σχετικές εκδηλώσεις που αποφάσισε να διοργανώσει το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. με σκοπό «να αναδειχθεί η ιδιαίτερη προσφορά των αυτοδιοικητικών της περιοχής μας στην ικανοποιητική εφαρμογή των πολύπλοκων νομικών σχεδίων αρχικά του «Καποδίστρια» και στη συνέχεια του «Καλλικράτη».

Συνολικά τιμήθηκαν 63 πρώην και νυν αιρετοί άρχοντες της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, που υπηρέτησαν τον θεσμό στο Νομό Τρικάλων. 
Ο Πρόεδρος της διοργανώτριας ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και με τους εν ενεργεία Δημάρχους και τους εκπροσώπους τοπικών φορέων, απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Μεταξύ των τιμηθέντων ήταν και ο συγχωριανός μας Δημήτρης Τσιγάρας. Την αναμνηστική πλακέτα στον πρώην Δήμαρχο Καλλιδένδρου Δημήτρη Τσιγάρα απέδωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων κ. Στέλιος Μπιλιάλης.
Παρουσιάζουμε παρακάτω τα ονόματα και φωτογραφίες των Δημάρχων από μεταπολίτευση, «Ι. Καποδίστρια – Καλλικράτη» (1975-2019).

επικοινωνιστε μαζι μας