Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Πριν 100 χρόνια στο Βαλτινό



Στα Τρικαλινά δρώμενα «ΤΟΤΕ (1911) ΚΑΙ ΤΩΡΑ (2011)», (Σταχυολογήματα από παλιές εφημερίδες), που επιμελείται κάθε Κυριακή, στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος», ο Θύμιος Λώλης, δημοσιεύθηκε μια είδηση που αφορά συμβάν που έγινε στο Βαλτινό σαν σήμερα 15 Μαίου πριν από 100 χρόνια.
Συγκεκριμένα ο Θύμος Λόλης αναφέρει, ότι την Κυριακή 15 Μαίου 1911 ο αγροφύλακας Βαλτινού πετσόκοψε τρία άτομα της ίδιας οικογένειας του χωριού γιατί διέπραξαν το …φοβερό έγκλημα να βόσκουν τα ζώα τους, δύο όλα κι όλα στον «μεριά».
Ήταν η εποχή που ο αγροφύλακας αποτελούσε μαζί με το χωροφύλακα, τον δάσκαλο και τον παπά την άτυπη τοπική εξουσία κάθε χωριού…


Παραθέτουμε παρακάτω το δημοσίευμα της παλιάς εφημερίδας ακριβώς ως έχει:
ΑΘΛΟΙ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΟΣ
Ο αγροφύλαξ του χωριού Βαλτσινού μετά του αδελφού του Βασιλείου επειδή ο Ευάγγελος Γκούγιας μετά των αδελφών του Ελένης και Κωνστάντως ανθίσταντο να παραλάβει δυο ζώα των βόσκοντα εις την περιφέρειαν Βαλτσινού, επετέθησαν κατ΄ αυτών δια ράβδων και μαχαίρας και τον μεν Ευάγγελον Γκούγιαν εκτύπησαν εις την κεφαλήν δια ράβδου, την αδελφήν του Ελένην ετραυμάτισε σοβαρώς δια μαχαίρας εις το στήθος και της έθραυσε τον αριστερό βραχίονα, την δε άλλην αδελφήν του Κωνστάντων την εκτύπησεν εις τους ώμους και εις την πλάτην δια ράβδου και την εμαύρισε το κορμί.
Οι παθόντες κατήγγειλαν τους δράστας χθες εις την Ασστυνομίαν.

Μαθητικές – σχολικές φωτογραφίες



Είναι κάποιες στιγμές που αναπολώντας τα περασμένα και μάλιστα τα παιδικά - μαθητικά χρόνια νοιώθεις σαν να μην πέρασε ο χρόνος!


Το παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας έχει ανάγκη να γελάσει, να παίξει, να πειράξει μικρούς και μεγάλους, να ανατρέψει κανόνες και να ξεφύγει από την οδυνηρή πραγματικότητα της ωριμότητας!!!


Αυτό το παιδί που κρύβουμε μέσα μας τα χρειάζεται ακόμη όλα αυτά! Γι' αυτό και τα ξεθάβει!!
Είναι μνήμες γλυκιές και ανεπανάληπτες κι ας μας πονούσαν τότε οι καταστάσεις αυτές που βιώναμε ως μαθητές!
Σήμερα καταλαβαίνουμε ότι οι δυσκολίες της ζωής δεν μας είχαν ακόμη συναντήσει!


Γι αυτό τώρα που τελειώνει η σχολική χρονιά είναι ευκαιρία να ξεθάψουμε τα παλιά μας τετράδια, και τις παλιές μαθητικές φωτογραφίες και να θυμηθούμε εκείνες τις όμορφες στιγμές!


Είμαι σίγουρος ότι θα έχουν κάτι πολύ ωραίο να μας πούνε!!!

Λογγάκι Βαλτινό 1 - 3



Μια αγωνιστική πριν από το τέλος της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΤ, το Βαλτινό πέτυχε και νέα νίκη εκτός έδρας, εξασφαλίζοντας έτσι την Τρίτη θέση στην βαθμολογική κατάταξη του πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 14 Μαίου στον ποδοσφαιρικό αγώνα Λογγάκι – Βαλτινό το αποτέλεσμα έληξε 1-3. Τα τρία γκολ για το Βαλτινό πέτυχε ο Μπάμπης Γάτσιος, ενώ για το Λογγάκι το γκολ πέτυχε ο Ράπτης.
Έτσι μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος η βαθμολογία έχει ως εξής:
Η βαθμολογία
1.Καστράκι ...............85
2.Φλαμούλι ...............79
3.Βαλτινό ..................73
4.Παραληθαίοι ..........57
5.Δήμητρα .................56
6.ΑΕΤ ........................55
7.Μπάρα ....................52
8.Καλύβια ..................51
9.Λογγάκι ..................51
10.Φήκη .....................48
11.Γενέσι ...................48
12.Κρύα Βρύση .........46
13.Νεοχώρι ................46
14.Φαρκαδόνα ...........37
15.Ασκληπιός ............27
16.Ένωση Δ/Μ ..........25
17.Μεγαλοχώρι ...........9
18.Ελευθεροχώρι .......-9

επικοινωνιστε μαζι μας