Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Πρόταση για Κέντρο Ανάγνωσης και Μελέτης στο Βαλτινό.


Του Δημήτρη Καραθανάση
MSc Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων
Υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ορίζοντας ευτοπίας»

Η πνευματική πρόοδος του ανθρώπου παράλληλα με την ηθική του εξέλιξη, σε μια εποχή μάλιστα που βιώνουμε έντονα τον υλικό ευδαιμονισμό, αποτελεί ένα ουσιαστικό επιχείρημα για να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας σε πεδία και χώρους εντός των οποίων μπορούμε να επιτύχουμε την ουσιαστική πνευματική καλλιέργεια των πολιτών. Στοχεύοντας σε έναν Ορίζοντα ΕΥτοπίας και τοποθετώντας στο επίκεντρο αυτού το χωριό μας διατυπώνουμε την πρόταση για την ίδρυση ενός Κέντρου Ανάγνωσης και Μελέτης σε σημείο το οποίο θα επιλεγεί έπειτα από διάλογο με τους κατοίκους του χωριού. Πρόκειται επί της ουσίας για έναν χώρο που θα λειτουργεί ως αναγνωστήριο, ως δανειστική βιβλιοθήκη και ως χώρος δράσεων και ενημέρωσης το οποίο θα απευθύνεται τόσο σε νέους ανθρώπους και μαθητές όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες. 
Το Κέντρο θα αποτελεί έναν χώρο στον οποίο εκτός από τον δανεισμό συγγραμμάτων (τα οποία θα προκύψουν τόσο από δωρεές όσο και από αγορές, παρακινώντας τους πολίτες στον εθελοντισμό και την προσφορά) θα δίνει την δυνατότητα στους κατοίκους να μελετήσουν μένοντας όσες ώρες επιθυμούν στο αναγνωστήριο στο οποίο θα παρέχονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτικά μηχανήματα καθώς και ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. 
Παράλληλα στο Κέντρο Ανάγνωσης και Μελέτης θα δίνεται η δυνατότητα οργάνωσης ενημερωτικών δράσεων γύρω από ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του χωριού, όπως λόγου χάριν ενημερωτικές ημερίδες γύρω από εκπαιδευτικά, αγροτικά, και ζητήματα επικαιρότητας, όπως και πολιτισμικές συγκεντρώσεις (μουσική, ζωγραφική, ποίηση κλπ.). Θα πρέπει άλλωστε να συνυπολογίσουμε πως στο χωρίο μας έχουμε την χαρά και την τύχη να φιλοξενούμε μαθητές τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση που μόνο ωφελημένοι θα μπορούσαν να βρεθούν από ένα τέτοιο εγχείρημα. Το να καταφέρουμε να δώσουμε ζωή σε ένα κτήριο του χωριού το οποίο θα αποτελέσει έναν χώρο συγκέντρωσης και συλλογικών δραστηριοτήτων, μόνο ικανοποίηση, ωφελιμότητα και κέρδος θα έχει να μας προσφέρει.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ του συνδυασμού «ΕΝΩΜΕΝΟ ΒΑΛΤΙΝΟ»


Υποψήφιοι για την Κοινότητα Βαλτινού με τον συνδυασμό «ΕΝΩΜΕΝΟ ΒΑΛΤΙΝΟ»


Ιωάννου Χρήστος
Την υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Κοινότητας Βαλτινού, με τον συνδυασμό «ΕΝΩΜΕΝΟ ΒΑΛΤΙΝΟ», θέτει ο Χρήστος Ιωάννου.
Ο Χρήστος Ιωάννου του Γεωργίου και της Ευαγγελίας γεννήθηκε το 1966 στο Βαλτινό. Παντρεύτηκε με την Μαρία Αλίτσια και έχει ένα παιδί, τον Γιώργο.
Ο Χρήστος Ιωάννου διατέλεσε Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού.
Επάγγελμα: Είναι Πυροσβέστης, με βαθμό Πυρονόμου.


Καραθανάσης Ηλίας
Ο υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος για την Κοινότητα Βαλτινού, του Δήμου Τρικκαίων, Ηλίας Καραθανάσης, θέτει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «ΕΝΩΜΕΝΟ ΒΑΛΤΙΝΟ», που είχε την πρωτοβουλία ο Χρήστος Ιωάννου.
Ο Ηλίας Καραθανάσης του Ευθυμίου και της Σοφίας, γεννήθηκε το 1995 στο Βαλτινό. Επάγγελμα: Είναι άνεργος.


Κράβαρης Βασίλειος
Ο υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος για την Κοινότητα Βαλτινού, του Δήμου Τρικκαίων, Βασίλειος Κράβαρης, θέτει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «ΕΝΩΜΕΝΟ ΒΑΛΤΙΝΟ», που είχε την πρωτοβουλία ο Χρήστος Ιωάννου.
Ο Βασίλειος Κράβαρης του Πασχάλη και της Αναστασίας γεννήθηκε το 1946 στο Βαλτινό. Παντρεύτηκε με την Ελισσάβετ το γένος Αθαν. Κοφίνα και έκαναν τρία παιδιά, την Αναστασία, τον Αθανάσιο, και τον Πασχάλη. Επάγγελμα: Αγρότης.


Περεντίδου Θεοδώρα
Η υποψήφια κοινοτικός σύμβουλος για την Κοινότητα Βαλτινού, του Δήμου Τρικκαίων, Θεοδώρα Περεντίδου, θέτει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «ΕΝΩΜΕΝΟ ΒΑΛΤΙΝΟ», που είχε την πρωτοβουλία ο Χρήστος Ιωάννου.
Η Θεοδώρα Περεντίδου του Πέτρου και της Μαρίας γεννήθηκε στο Βαλτινό. Είναι παντρεμένη με τον Κων/νο Λαγό και έχει δύο αγόρια και δύο κορίτσια.
Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. Του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού. Επάγγελμα: Επιχειρηματίας. 

Πέτρου Βασιλική
Η υποψήφια κοινοτικός σύμβουλος για την Κοινότητα Βαλτινού, του Δήμου Τρικκαίων, Βασιλική Πέτρου, θέτει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «ΕΝΩΜΕΝΟ ΒΑΛΤΙΝΟ», που είχε την πρωτοβουλία ο Χρήστος Ιωάννου.
Η Βασιλική Πέτρου του Ευθυμίου και της Κίτσας γεννήθηκε στο Βαλτινό. Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Τσιάμη και έχουν τρία παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι. Επάγγελμα: Είναι Αισθητικός. 




επικοινωνιστε μαζι μας