Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πώς ο «νόμος του Μέρφι» εφαρμόζεται στη ζωή μας;



Λένε πως αυτός που έχει πλήρη επίγνωση του τι μπορεί να πάει στραβά έχει κατανοήσει εις βάθος τον κόσμο, το νόημα της ζωής και όλα τα συναφή. Η αλήθεια είναι πως οι καρποί της ερευνητικής προσπάθειας του Έντουαρντ Μέρφι, αλλά και των μεταγενέστερών του, μας βοήθησαν αρκετά στο να κατανοήσουμε την κακοτυχία που εισβάλλει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην καθημερινότητά μας, χωρίς, όμως, να μπορούμε να κάνουμε και τίποτα το ιδιαίτερο για να αποφύγουμε το πεπρωμένο! Γιατί «αν κάτι είναι να πάει στραβά, θα πάει», και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια είτε βρίσκεσαι στο δρόμο είτε είσαι στο σπίτι σου!
Στο σπίτι
  - Όταν είσαι φορτωμένος με σακούλες ή βαλίτσες, τότε το ασανσέρ ποτέ δεν είναι στον όροφο που βρίσκεσαι.
  - Η κύρια είσοδος της πολυκατοικίας, που ποτέ δεν κλείνει, είναι κλειστή μόνο όταν είσαι φορτωμένος σακούλες που σου «καίνε» τα χέρια.
  - Όταν κλείνεις πίσω σου την πόρτα και διαπιστώνεις ότι δεν έχεις βάλει αποσμητικό, είτε έχεις ξεχάσει τα κλειδιά σου μέσα στο σπίτι, ή αν τα έχεις, τότε τα δεύτερα κλειδιά θα είναι από μέσα στην κλειδαριά και δεν θα ανοίγει.
  - Σηκώνοντας τη ζεματιστή κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, δεν υπάρχει πουθενά χώρος να την ακουμπήσεις παρά μόνο στο τραπέζι με το πλαστικό τραπεζομάντηλο.
  - Όσο πιο ακριβή είναι μια συσκευή στην κουζίνα τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να τη χρησιμοποιήσεις, επίσης όσο πιο εύκολες είναι οι οδηγίες, τόσο πιο δύσκολα ανοίγει το κουτί.
  - Στο μαγείρεμα, αν η συνταγή δεν πετύχει, ό,τι και αν προσθέσεις για να τη σώσεις κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα, ενώ τα καλύτερα λόγια θα τα ακούσεις για ένα φαγητό που σου πήρε τη λιγότερη ώρα για να το ετοιμάσεις.
  - Η πιθανότητα να πέσει μια φέτα ψωμί από τη μεριά που είναι αλειμμένη με μαρμελάδα είναι ευθέως ανάλογη του ύψους της τιμής του χαλιού / τραπεζομάντηλου / πουκάμισου.
  - Αν βρεις ένα ξεχασμένο αναψυκτικό στο ντουλάπι της κουζίνας, είναι ζεστό, τα παγάκια έχουν τελειώσει και τα ποτήρια είναι άπλυτα στο πλυντήριο πιάτων, εκτός από τα ποτηράκια του κρασιού.

επικοινωνιστε μαζι μας