Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πυρκαγιά στο Βαλτινό


Συναγερμός σήμανε, την Παρασκευή 27 - 9- 2013 το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων καθώς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της, αμετανόητοι αγρότες συνεχίζουν να βάζουν φωτιά για να κάψουν καλαμιές στα χωράφια τους.
Έτσι, λίγα λεπτά μετά την 1 ώρα το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Βαλτινού, ξέσπασε ταυτόχρονα φωτιά σε 4 σημεία και χρειάστηκε η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, που έσπευσε στο σημείο με 3 οχήματα και 7 άντρες.


Από την φωτιά καταστράφηκε μια δασώδης έκταση περίπου 10 στρεμμάτων που βρίσκεται πάνω στην Επαρχιακή Οδό Βαλτινού - Φήκης και περίπου 60 στρέμματα καλαμιών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Πηγή: trikalanews.gr

Μισώ τους αδιάφορους.


Του Αντόνιο Γκράμσι (Antonio Gramsci)
Ιταλός φιλόσοφος, συγγραφέας, πολιτικός 
και πολιτικός επιστήμονας.
«Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.
Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα. Αυτό που συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει. Μέσα στη σκόπιμη απουσία και στην αδιαφορία λίγα χέρια, που δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο, υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, και η μάζα είναι σε άγνοια, γιατί δεν ανησυχεί. Φαίνεται λοιπόν σαν η μοίρα να συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, φαίνεται σαν η ιστορία να μην είναι τίποτε άλλο από ένα τεράστιο φυσικό φαινόμενο, μια έκρηξη ηφαιστείου, ένας σεισμός όπου όλοι είναι θύματα, αυτοί που τον θέλησαν κι αυτοί που δεν τον θέλησαν, αυτοί που γνώριζαν κι αυτοί που δεν γνώριζαν, αυτοί που ήταν δραστήριοι κι αυτοί που αδιαφορούσαν. Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;

επικοινωνιστε μαζι μας