Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Σκουπιδότοποι: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.


Σε απέραντο σκουπιδότοπο κινδυνεύει να μεταβληθεί η περιοχή του πρώην Δήμου Καλλιδένδρου από τις αυθαίρετες εναποθέσεις μπάζων, σκουπιδιών, και ψόφιων ζώων.
Στο Βαλτινό, στην αρχή της επαρχιακή οδού Βαλτινού – Διαλεχτού στη θέση «Τηγάνας» το θέαμα είναι αποκρουστικό, από την αυθαίρετη χωματερή που έχει δημιουργηθεί εκεί. και από τις άθλιες παροχετεύσεις νερού που χρησιμοποιούν για τη χρήση φυτοφαρμάκων.


Προχθές την Κυριακή εντοπίστηκαν νεκρά γουρούνια, σε χωματερή στη Φωτάδα
Στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα νεκρά ζώα αμέσως έσπευσε ο αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Σπανός μαζί με υπαλλήλους της υγειονομικής υπηρεσίας, οι ποίοι διαπίστωσαν ότι πρόκειται για 25 ψόφια γουρούνια.
Αμέσως δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την απομάκρυνση των γουρουνιών που εγκυμονούσαν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.


Το πρόβλημα με την εναπόθεση ψόφιων ζώων σε πρώην χωματερές και κανάλια της περιοχής δεν είναι τωρινό. Ούτε το συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να χαρακτηριστεί ως μεμονωμένο. Αντιθέτως, συχνά παρατηρείται τα ψόφια ζώα να ρίχνονται σε δημόσιες εκτάσεις με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.
Πριν δύο χρόνια, εντοπίστηκαν ψόφια γουρούνια σε περιοχή μεταξύ των Αγίων Αποστόλων του δήμου Τρικκαίων και του Κεφαλοβρύσου του τότε δήμου Φαλώρειας. Και πριν από δύο χρόνια οι κάτοικοι ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές οι οποίες κλήθηκαν να τα απομακρύνουν από το αρδευτικό κανάλι.
Ο κ. Σπανός με χθεσινές του δηλώσεις προειδοποίησε ότι η δημοτική αρχή θα είναι αυστηρή στις περιπτώσεις ρύπανσης του περιβάλλοντος, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και επιβάλλοντας τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

επικοινωνιστε μαζι μας