Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Εβδομάδα Τρικαλινού κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου


Στα Τρίκαλα το 28ο Συνέδριο της ΟΚΛΕ
Με Εβδομάδα Τρικαλινού Κινηματογράφου, ομιλίες, παρουσιάσεις, προβολές, εκθέσεις, τιμητικές εκδηλώσεις

Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων με πολλή χαρά ανακοινώνει το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων εκδηλώσεων με αφορμή και θέμα τον κινηματογράφο. Πρόκειται για δύο διοργανώσεις που ενσωματώνονται σε μια εβδομάδα γεμάτη προβολές, συζητήσεις, τιμητικές προβολές, παρουσιάσεις, ομιλίες, εκθέσεις.
Πρόκειται για το 28 Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας και την Εβδομάδα Τρικαλινού Κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα 8-14 Ιουνίου 2015 στα Τρίκαλα, στον μύλο Ματσόπουλου.
Το συνέδριο
Το 28ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας έχει ως θέμα του «Το ελληνικό τοπίο ως ντεκόρ στον κινηματογράφο» και συνδιοργανώνεται από την ΟΚΛΕ, την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας/ Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 12 – 14 Ιουνίου 2015, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων στον Μύλο Ματσόπουλου.
Πρόγραμμα
Παρασκευή 12 Ιουνίου
Ωρες 18:00 – 23:00
Αφιερώματα:

α. Στον ΜΠΑΡΜΠΗ ΒΟΖΑΛΗ (1926-2014), ιστορικό στέλεχος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας. Θα προλογίσει ο Θάνος Μουκούλης (Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας) και θα προβληθεί βίντεο του Νίκου Θεοδοσίου.
β. Στον ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΑΞΗ (1935-2003), σκηνοθέτη.
Θα προλογίσει ο Θανάσης Μιχαλάκης (Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων) και θα προβληθούν βίντεο και η ταινία του Βασίλη Κονταξή «Ο Σακαφλιάς» (Στα Τρίκαλα στα δυο στενά), 1967, την οποία θα προλογίσει ο Δημήτρης Τσιγάρας, συγγραφέας του βιβλίου Σακαφλιάς.
Προβολή
Θα προβληθεί η ταινία του Αντώνη Κόκκινου Τέλος εποχής (1994), στην οποία διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Σταύρος Χασάπης, τιμώμενο πρόσωπο του Συνεδρίου.

επικοινωνιστε μαζι μας