Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Πάσχα των Ελλήνων - Από το Βαλτινό μέχρι τα πέρατα του κόσμουΌπου κι αν βρίσκονται οι Έλληνες, στις πόλεις και τα χωριά, στα βουνά, τους κάμπους και τα νησιά μας, όπως επίσης στις χώρες της διασποράς, υποδέχονται το Άγιο Πάσχα, αυτή τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης και του ελληνισμού.
Πάσχα των Ελλήνων. Από το Βαλτινό μέχρι τα πέρατα του κόσμου.
Πάσχα της αγάπης, της συναδέλφωσης, της χαράς και της προσμονής.
Πάσχα του οικουμενικού ελληνισμού. Πάσχα της ανάστασης των ελπίδων για ένα καλύτερο αύριο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον του έθνους των Ελλήνων, όπου κι αν αυτό βρίσκεται. Μέσα στα γεωγραφικά όρια της χώρας ή στη διασπορά, όπου ζει και μεγαλουργεί η άλλη Ελλάδα της ομογένειας. 
Στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα οι απόδημοι Έλληνες, μαζί με τους υπόλοιπους χριστιανούς, τιμούν ευλαβικά και πανηγυρίζουν για τη μεγαλύτερη και την πλουσιότερη σε λαογραφικές εκδηλώσεις γιορτή της χριστιανοσύνης, η οποία τόσο πολύ έχει δεθεί με τον ελληνισμό. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πιο λαμπρές εκδηλώσεις για το Πάσχα, από οπουδήποτε αλλού, τελούνται στην Ελλάδα. Ίσως γιατί σε τούτο τον τόπο, η Ανάσταση είναι συνυφασμένη περισσότερο με την έννοια της Ελευθερίας και τη φλόγα της γνώσης.
Καλή Ανάσταση!

Απεβίωσε η Χρυσούλα Παζαρά Συζ. Ιωάννη
Απεβίωσε η Χρυσούλα Παζαρά σύζυγος του Ιωάννη, την Πέμπτη 28 Απριλίου 2016, σε ηλικία 99 ετών. 
Η Χρυσούλα Παζαρά γεννήθηκε το 1917 στην Αύρα (Κόπρινα) Καλαμπάκας. Παντρεύτηκε με τον Ιωάννη Παζαρά και απόχτησαν τέσσερα παιδιά: Την Φανή, την Σπυριδούλα, την Σταυρούλα και τον Νίκο.

επικοινωνιστε μαζι μας