Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Πανελλήνιες διαστάσεις πήρε το θέμα της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με βιορευστά στο Βαλτινό



Πανελλήνια διάσταση πήρε το θέμα της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με βιορευστά που πρόκειται να γίνει στο Βαλτινό μετά την απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης να εγκρίνει την αδειοδότηση, την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς ανησυχούν για το μέλλον τους και αντιδρούν.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 14 -9 -2017 ραδιοτηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, με επικεφαλής την δημοσιογράφο Ελπίδα Κουτσογιάννη, βρέθηκε στο δάσος της Παναγίας Βαλτινού, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από την εν λόγω μονάδα και κατέγραψε σε ρεπορτάζ τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής.


Ενώ στην Εφημερίδα των Συντακτών της ίδιας ημέρας ο δημοσιογράφος Γιώργος Σταματόπουλος ανέδειξε το θέμα, Πανελλήνια, με άρθρο του που φέρει τον τίτλο, «Ρυπογόνος εγκατάσταση στο Βαλτινό Τρικάλων».

Στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/larisa δημοσιεύτηκε επίσης, σχετικό άρθρο της δημοσιογράφου, Ελπίδας Κουτσογιάννη με τίτλο:
«Αντιδράσεις στο Βαλτινό για τη μονάδα βιορευστών»
Αν ρωτήσει κανείς τους γηραιότερους κατοίκους του Βαλτινού, ένα χωριό 15 χιλιόμετρα περίπου από τα Τρίκαλα, στα ριζά του Κόζιακα, για το δάσος της Παναγίας, η απάντηση θα είναι η ίδια: «το θυμάμαι με αυτή τη μορφή από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου».

επικοινωνιστε μαζι μας