Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Χιουμοριστικές κάρτες



Παλιά, τότε που τα κινητά, τα email, τα fax, ήταν ανύπαρκτα, τότε που και τα τηλέφωνα ήταν σπάνια, και ο κόσμος στηνόταν στην ουρά, στην "Έβγα" της γειτονιάς, για να πάρει ένα τηλέφωνο, τότε, λοιπόν, οι κάρτες σαν μέσο επικοινωνίας είχαν τη δική τους μοναδική αξία!
Μια μεγάλη κατηγορία καρτών, ήταν οι χιουμοριστικές που βοηθούσαν πολλές φορές να εκφράσει κανείς το χιούμορ του με αυτόν τον τρόπο.


Η εικονογράφηση σ' αυτές τις κάρτες ήταν αρκετά αξιόλογη, με έντονα χρώματα και χαρακτηριστικές φιγούρες, που κοσμούσαν πραγματικά τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα.
Η ποικιλία όσον αφορά τη θεματολογία στις κάρτες ήταν πραγματικά ανεξάντλητη και ειδικά οι χιουμοριστικές αποτελούσαν μια πολύ μεγάλη κατηγορία.


Σήμερα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι κάρτες αυτού του είδους απευθύνονται μόνο σε συλλέκτες, και ειδικά για τις συγκεκριμένες που παρουσιάζουμε υπάρχουν ακόμα κάποιες ανατυπώσεις, αλλά οι πρωτότυπες έχουν αποκτήσει συλλεκτική αξία!

Τραγούδια του τόπου μας


Το παραδοσιακό τραγούδι «Τώρα το βράδυ, βράδυ», μας τραγουδάει, ακαπέλα, με την υπέροχη φωνή της η κ. Ντίνα Ανδρέου – Βότσιου, από το Βαλτινό!



Τώρα το βράδυ, βράδυ


Τώρα το βράδυ, βράδυ, κοντά στο δειλινό
Πέρασε ένας ασίκης σαν τον Αυγερινό.
Μάνα μου όταν τον είδα τον ελιμπίστηκα
Στην καμαρούλα μάνα μ΄ πήγα και κλείστηκα
Κι από το παραθύρι τον εκουβέντιασα
Τον τάζω μάνα μ΄ γίδια, τον τάζω πρόβατα
Δεν θέλει ο βλάχος γίδια δεν θέλει πρόβατα
Μον΄ θέλει μαύρα μάτια κι αγγελικό κορμί.


επικοινωνιστε μαζι μας