Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Το Βαλτινό επισκέφθηκε ο Σεβασμιότατος Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος




Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, το απόγευμα, ο Σεβασμιότατος Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, στα πλαίσια των ποιμαντικών του επισκέψεων, κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, παραβρέθηκε και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βαλτινού.


Στον παραινετικό του λόγο, προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα του ναού ο Σεβασμιότατος μεταξύ άλλων επισήμανε:
«Να που φτάσαμε στην μέση περίπου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Και η Εκκλησία μας προβάλλει σήμερα να προσκυνήσουμε τον Τίμιο Σταυρό. Ο λόγος απλός. Με τον αγώνα που διεξάγει κάθε πιστός αυτήν την κατανυκτική περίοδο αυξάνονται και οι πειρασμοί, αυξάνει η δυσκολία. Δεν θέλει ο μισάνθρωπος διάβολος να βλέπει το πιστό τέκνο του Θεού να προοδεύει πνευματικά. Με την προβολή του Σταυρού όμως ο κάθε πιστός ενισχύεται πνευματικά, παίρνει κουράγιο για το υπόλοιπο της νηστείας και προσκυνώντας τον λαμβάνει την χάρη του και την δύναμή εκείνη που θα τον οδηγήσει στην Ανάσταση του Κυρίου.»


Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν τα λόγια του Σεβασμιότατου για την ανακοίνωση της καθιέρωσης πανήγυρης, ανά έτος, στο Βαλτινό, η οποία προσδιορίστηκε για τις 2 Μαΐου, με λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, αφιερωμένη στην Παναγία Ελεούσα τη Βαλτινιώτισσα.

ΟΦΦΙΚΙΟ ΣΤΟΝ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Τέλος, μέσα σε ένα κλίμα γεμάτο από συναισθήματα αγάπης, συγκίνησης και περηφάνιας, και υπό τις ιαχές των πιστών, «Άξιος, Άξιος, Άξιος», ο Σεβασμιότατος Χρυσόστομος απένεμε τη μέγιστη δυνατή τιμητική διάκριση, το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, στον πατέρα Κωνσταντίνο Ζαχαράκη και του παρέδωσε τον εγκόλπιο σταυρό.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ελάχιστοι ιερείς έχουν τιμηθεί με αυτή τη μέγιστη διάκριση.



επικοινωνιστε μαζι μας