Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Ελληνικές καλοκαιρινές εικόνες




Οι καλοκαιρινές φωτογραφίες, εκτός από την διατήρηση των στιγμών στη μνήμη, λειτουργούν και ως ένα μέσο διαφυγής, τόσο για τον φωτογράφο όσο και για τον θεατή. Στον φωτογράφο  δίνουν την δυνατότητα για καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία. Στον θεατή δίνουν την ευκαιρία για ένα ταξίδι του νου σε μέρη που ενδεχομένως να μην έχει επισκεφθεί, τα οποία όμως μπορεί να τα νοιώσει και να τα αποτυπώσει στο μυαλό του.
Νησιά λουσμένα στο φως. Χιλιάδες πάλευκες κουκίδες διάσπαρτες στο απέραντο Ελληνικό γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού. Ακρογιάλια, λιμανάκια, βάρκες, θαλάσσια σκάφη κ.α.  αποτελούν την θεματολογία της φωτογράφησης.


Επιλέγεις το κάδρο σου, πατάς το κλικ στην ψηφιακή μηχανή σου ή στο κινητό σου και αιχμαλωτίζεις ονειρικές εικόνες και μαγευτικά τοπία. Με φωτογραφικό ένστικτο και λίγη τύχη συλλαμβάνονται υπέροχες εικόνες.
Ελκυστικό θέμα το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας και το ζεστό πυρωμένο πορτοκαλί της γης.
Το αγαπημένο χρώμα στις καλοκαιρινές φωτογραφίες είναι τα κίτρινο. Το κίτρινο είναι το συμπληρωματικό χρώμα του γαλάζιου και αναδεικνύεται ζωντανά και έντονα στις φωτογραφίες.


Μια επιλογή από ολόδροσες, θαλασσινές, καλοκαιρινές φωτογραφίες του Δημήτρη Τσιγάρα, παρουσιάζονται εδώ γεμάτες από Ελληνικές γεύσεις, αρώματα και μυρουδιές.

επικοινωνιστε μαζι μας