Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Η βράβευση του ποιητή Ηλία Κεφάλα από τον Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων




Στην κατάμεστη, από το φιλότεχνο κοινό των Τρικάλων, αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, απονεμήθηκε το Βραβείο Φιλίας Τρικάλων στον ποιητής Ηλία Κεφάλα.
Η όμορφη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 6-5-2018 στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου «Αθανάσιος Τριγώνης», από τον Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων και υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.
Την έναρξη της βραδιάς έκανε ο Αντιπρόεδρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. (Φιλολογικός Ιστορικός Λογοτεχνικός Σύνδεσμος) Τρικάλων κ. Δημήτριος Κωνσταντινίδης, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο θεσμό του βραβείου φιλίας του συνδέσμου, τονίζοντας ότι πρόκειται για το βραβείο που καθιερώθηκε από το 1986, σε τρικαλινούς δημιουργούς που με το έργο τους τίμησαν και πρόβαλαν την περιοχή των Τρικάλων.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος κ. Ναυσικά Μουλά ανέπτυξε την εργογραφία του ποιητή σε ομιλία της με θέμα «Χρώμα χρώματα στα αόρατα όνειρα της αβύσσου».
Ακολούθησε η απονομή του βραβείου Φιλίας 2017 στον Τρικαλινό λογοτέχνη Ηλία Κεφάλα, από την πρώην Πρόεδρο του ΦΙΛΟΣ Τρικάλων κ. Παρασκευή Λάππα-Πουλιανίτη, επί της θητείας της οποίας είχε συμφωνηθεί η απονομή του βραβείου στο τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς.
Μετά τον σύντομο χαιρετισμό από τον τιμώμενο ποιητή Ηλία Κεφάλα, η ορχήστρα του ΔΩΤ απέδωσε με θαυμάσιο και ξεχωριστό τρόπο μελοποιημένα ποιήματα του Ηλία Κεφάλα, σε σύνθεση του μαέστρου του ΔΩΤ Ανδρέα Τσέγα. Τα τραγούδια ερμήνευσαν ο Θωμάς Σιώμος και η Ιφιγένεια Καραγκούνη σε μια εξόχως κορυφαία πολιτιστική βραδιά, την οποία απόλαυσαν πολλοί φιλόμουσοι συμπολίτες που βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.
Παρακάτω παρουσιάζουμε την αναφορά στο πολυσχιδές έργο του Ηλία Κεφάλα, από την πρόεδρο του Φ.Ι.ΛΟ.Σ., φιλόλογο Ναυσικά Μουλά:

επικοινωνιστε μαζι μας